Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

Zvonimir Hodak: Jesu li počinitelji u Gruborima Austrijanci ili Novozelanđani?

Gost u Podcastu Velebit je odvjetnik i kolumnist Zvonimir Hodak. U nastavku donosimo teme o kojima se govorilo u prvoj emisiji nove sezone Podcasta Velebit. Odgovore na ova pitanja pogledajte u priloženom videu.

► Tko je odgovoran za Grubore?
► Vrhovni savjet obrane Jugoslavije je sredinom kolovoza 1995. godine donio odluku o počinjanju gerilskog rata u Hrvatskoj, tzv. Oslobodilačka vojska RSK. Je li to stvorilo dodatni pritisak na HV u čišćenju terena ili se radi o propagandnoj akciji OV RSK s ciljem kompromitiranja Oluje ili se radi o Austrijancima…?
► Zašto je ministar Tomo Medved uopće išao u Grubore?
► Zašto hrvatska vlada preuzima odgovornost za zločin za koji počinitelji nisu poznati?
► Zašto je Josip Lucić napao kritičare koalicije sa SDSS-om – Hrvatski tjednik?
► Zašto Hrvatski generalski zbor nikad nije kritizirao naslovne stranice tjednika Novosti, na kojima su vojnici HV-a prikazivani kao vampiri, ili ‘Oba su pala’ naslovnica kada su se srušila dva miga HRZ-a, ili ritualno klanje Thompsona, ili ‘Lepa naša lepo gori’ kada su bili veliki požari u južnoj Hrvatskoju ili ruganje s Tuđmanom – vrhovnim zapovjednikom HV-a?
► Pupovac saziva izvanredne konferencije i tvrdi da već 20 godina u RH traje nasilje s političkom pozadinom, a on je 20 godina dio te vlasti. Je li on organizator tog nasilja?
► Upravlja li državom osovina Granić – Pupovac, koja je još polovinom devedesetih u izvještajima američkih i srpskih tajnih službi istaknuta kao perspektivan dvojac?
► Za ubojstvo Gordana Lederera, Milan Zorić se hvalio da ga je ubio. Zašto mu je Vrhovni sud 2002. ukinuo presudu uz obrazloženje da je to već presuđena stvar?
► Je li ovo još jedno povijesno izmirenje Srba i Hrvata?
► Jesu li Kaštela postala novi “grad slučaj”?
► Zašto ne bi raspravljali o ustašama, četnicima i partizanima?
► Tko želi zaborav pljačke i zločina koji jamči nastavak političkog kriminala?
► Zašto Plenković nije izrazio sućut obiteljima brigadira Žarka Peša, Ante Glibote ili Ive Banca, a je nekim novinarima?
► Kako je na Feastivalu u Puli dinastija Šerbedžija pokupila sve nagrade?
► Zašto je nevjerodostojan film Dnevnik Diane Budisavljević u školskom programu uz suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja, nametnut kao obavezan učenicima od 13 do 18 godina?
► Što donose izbori u Crnoj Gori?
► Kakvi su izgledi Trumpa i Bidena na izborima u SAD-u?

Izvor: projektvelebit.com

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x