Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

Zdenko Samardžija: Pa nije Nele Karajlić Zvonko Bogdan

Reakcije na sukob Seje Sexona i Neleta Karajlića

Nakon oštre polemike između bivših članova legendarnog sarajevskog benda Zabranjeno pušenje, stižu reakcije sa svih strana.

Davor Sučić, alias Sejo Sexon, zaprijetio je sudskom zabranom bivšem pjevaču Nenadu Jankoviću, alias Nele Karajlić, ukoliko ne prestane koristiti ime Zabranjeno pušenje, a ovaj mu je odgovorio kako je ime bendu dala njegova majka, te kako bi mu bilo žao da nakon svega „Pušenje“ prestane s radom.

Karajlić je, podsjetimo, u Beogradu osnovao No smoking orkestra, iz kojeg ga je kasnije izbacio još jedan bivši Sarajlija, Emir Kusturica, a ovih dana najavljen je i njegov nastup u Hrvatskoj s proslavljenim violinistom Stefanom Milenkovićem.

Nastup Karajlića i Milenkovića u Zagrebu komentirao je ugledni hrvatski profesor Zdenko Samaržija.

-Preslušao sam snimku koncerta dueta s njih 35 na pozornici između dr. Karajlića i Stefana Milenkovića i ako je netko u pravu, u pravu je Davor Sučić – kičeraj treba zabraniti svejedno iz kojeg razloga. Prestrašno. U Pachelbelov Kamon ubacili su stihove Zabranjenog pušenja i skontali da je u svakoj pjesmi previše riječi pa ih je Nele progutao, a Milenković se u maniru šefa neusviranog ciganskog benda improvizatorski bacao u sviranje ljestvica bez ritma, a gudačice su vapile za dirigentom jer se ne snalaze u partizuri, kazao je Samaržija, te dodao:

-Bijedna imitacija sladunjavog Bajage i simfoničara samo što je umjesto neusviranog Milenkovića partiture ispisao Vojkan Borisavljević, koga su kao ikonu gledali i rockeri. S pravom, jer je Borisavljević genije pod čijim vodstvom i Bajaga zvuči simpatično, a Milenković je bio genije pa evoluirao u degenija. Pa nije Milenković sluhist poput Ignaca Šena niti je Nele Zvonko Bogdan.

Tako ti je, mala moja, kad u Bijograd dođu primitivca dva i zatruju građanski i uljuđeni Beograd, kazao je za Ljudski.ba Samaržija.

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x