Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

Vlasi: Dešavanja u Crnoj Gori će se odraziti na cijeli region, Dritan Abazović je plaćenik

“Mi u regiji moramo sarađivati, mislim na sve snage koje se bore za mir i kojima je stalo do mirnog razvoja ovog područja. Crna Gora je aktuelna iz razloga što će dalja kretanja u Crnoj Gori imati odjeka na stanje u regiji jer su na dohvat vlasti kleronacionalističke snage koje su se otvoreno izjasnile protiv članstva u NATO-u i EU integracija, a za vraćanje su Crne Gore pod tutorstvo Srbije i Rusije”, kazao je Vlasi.

Ističe da te snage, još od vremena Slobodana Miloševića, uvijek nađu nekog “plaćenika” iz drugih naroda, u ovom slučaju Albanca.

“Albanci mi pričaju, a svi svakog znaju, da je taj Abazović (Dritan, lider URA-e op.a.) od nekog crnogorskog tajkuna koji je pobjegao iz zemlje dobio velike pare da se prikloni kleronacionalističkoj teokratskoj struji koja hoće da skrene Crnu Goru sa evropskog puta, da je obesmisli kao državu i pretvori je u provinciju Srbije ili guverniju Rusije. Ali, takve sitne figure obično završavaju na smetljištu historije i to u kanti za smeće svog naroda protiv čijih interesa rade”, kazao je Vlasi.

Jasno je podvukao da sve progresivne snage u regionu moraju sarađivati radi očuvanja mira.

“Upozorio bih na jedno, 1989. godine kada je počelo sve na Kosovu, dok je Milošević mobilisao snage da krenu u spaljivanje velikosrpskih ciljeva, svi smo mi u svom ataru gledali i mislili valjda neće kod nas, i onda je zlo stiglo kod svih nas. U Hrvatsku, najviše je stradala Bosna, izvršen je genocid, na Kosovu je NATO intervenisao da se ne bi desile iste strahote. Moramo sarađivati da bismo se odbranili od nasrtaja. Klinci koji su trčali na nekadašnjim mitinzima, nosili vodu i obavljali prljave poslove za Miloševića sada su na vlasti u Republici Srpskoj i u Srbiji, i situacija postaje opasna i zabrinjavajuća”, rekao je Vlasi.

Što se tiče konkretno Crne Gore, Vlasi smatra da buduća vlada neće biti dugog vijeka jer će vrlo brzo doći do rascjepa između partnera.

Izvor: klix.ba

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x