Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

Veliki prosvijedi u Beogradu, blokiran most Gazela

Najveći u posljednjih 10 godina

U Beogradu je održan prosvjed “Srbija protiv nasilja”, najveći po broju sudionika u posljednjih 10 godina. Prosvjednici su šetali do Skupštine Srbije, a potom ulicom kneza Miloša do mosta Gazela, koji su dva sata blokirali za promet.

Tisuće građana Srbije koji su se okupili kod Skupštine, krenuli su ka mostu Gazela čijom će blokadom napravili potpuni prometni kolaps u Beogradu.

žPrethodni prosvjed proeuropske oporbe održan je 8. svibnja i na njemu su prosvijednici iznijeli nekoliko zahtjeva, između ostalog: da se hitno zaustavi promocija nasilja u medijima i javnom prostoru, uključujući i smjenu Vijeća Regulatornog tijela za elektronske medije, ali i gašenje tiskanih medija i tabloida koji promoviraju mržnju i nasilje i kontinuirano krše novinarski kodeks, kao i oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama koje promoviraju nasilje poput Pinka i Happy TV.

ada je rečeno da je rok za ispunjenje zahtjeva petak, odnosno danas.

Ove zahtjeve su dosad podržali Demokratska stranka, Ne davimo Beograd, Zajedno, Narodna stranka, Stranka slobode i pravde i Dveri, piše Blic.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je kazao da prosvjednici u Beogradu maltretiraju građane ali da ih neće sprječavati.

“Mi ne volimo kao Francuska, Njemačka tući prosvjednike. To radite samo ako su nečiji životi ugroženi. Mi smo demokraciju doslovno shvatili za razliku od onih koji bi nam držali lekcije”, dodao je Vučić.

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x