Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

U Moskvi pokopan Aleksej navaljni, okupljeni uzvikivali “Nećemo te zaboraviti”, “Putin ubojica”, “Rusija će biti slobodna”

Na pokopu su bile tisuće pristaša istaknutog Putinova kritičara

Ruski oporbeni čelnik Aleksej Navaljni pokopan je na groblju u predgrađu Moskve, uz pjesmu “My way” Franka Sinatre koju je najviše volio, nakon ispraćaja u crkvi Ikone Majke Božje, gdje je bio izložen njegov lijes. Na pokopu su bile tisuće pristaša istaknutog Putinova kritičara. Uzvikivali su “Nećemo te zaboraviti”, “Putin ubojica” i “Rusija će biti slobodna”.

U Moskvi su uvedene stroge sigurnosne mjere. Na ulicama su raspoređena policijska vozila i postavljene barijere.

Ruski oporbeni vođa preminuo je u dobi od 47 godina u arktičkoj kaznenoj koloniji. Malo je detalja objavljeno o uzroku njegove smrti – vlasti su izvijestile da se srušio nakon što je u zatvoru otišao u šetnju. Njegova supruga tvrdi da je ubijen prema nalogu predsjednika Vladimira Putina.

Ljudi su bacali cvijeće na mrtvačka kola Navaljnog dok su stizala na groblje. Kolona automobila koja prevozi tijelo Navaljnog stigla je na groblje Borisovski, napisao je Navaljnijev saveznik Ivan Ždanov, prenosi ruska Novaya Gazeta.

– Hvala ti za tvog sina, govore okupljeni izražavajući sućut roditeljima Alekseja Navaljnog, Ljudmili i Anatoliju, nakon izlaska iz crkve u kojoj je političarov sprovod.

Agencija NEXTA izvijestila je o dugačkoj koloni koja se kreće prema groblju, a okupljeni skandiraju “Navaljni”.

Nakon što je završila pogrebna služba u crkvi lijes Navaljnog krenuo je put groblja do kojeg je 30-ak minuta hoda.

Brojni okupljeni građani uzvikivali su “ubojice”, ali i “Rusija će biti slobodna!”, “Nećemo vam zaboraviti!”, “Ne ratu” i “Hvala, Aleksej”.

Veliko mnoštvo okupljeno pred crkvom pljesalo je dok je lijes unošen u crkvu. Skandirali su njegovo ime Aleksej i “Nisi se ti bojao, a nismo ni mi!”

Uzvikivali su i “ne ratu”, “nikada nećemo zaboraviti” i “ubojice”.

Potresna poruka udovice Navalnog: Ne znam kako živjeti bez tebe

Udovica Alekseja Navalnog Julija objavila je oproštajnu poruku svom pokojnom suprugu na društvenoj mreži X

“Ljoša (skraćeni naziv imena Aleksej, op.a.), hvala ti za 26 godina apsolutne sreće. Da, čak i tijekom posljednje tri godine. Za ljubav, za to što si me uvijek podržavao, za to što si me nasmijavao čak i iz zatvora, za to što si uvijek mislio na mene.

Ne znam kako živjeti bez tebe, ali ću pokušati da budeš sretan zbog mene i ponosan na mene. Ne znam mogu li to podnijeti ili ne, ali pokušat ću.

Sigurno ćemo se sresti jednog dana. Imam toliko neispričanih priča za tebe i imam toliko pjesama sačuvanih za tebe na svom telefonu, glupih i smiješnih. Da budem iskrena, užasnih pjesama, ali one su o nama, i stvarno sam te htjela pustiti da ih poslušaš. I stvarno sam htjela gledati kako ih slušaš, smiješ se i onda me grliš.

Volim te zauvijek. Počivaj u miru.”

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x