Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

S političarima na vlasti i korumpiranim sustavom ne može se u EU

Poučeni dosadašnjim iskustvom i brzinom kojom su vladajući rješavali upitnik i dodatna pitanja plašimo se da ova Mapa puta ne bude duga 14 tisuća milja ili 14 godina i da nikada nećemo doći do cilja.

”Iako je decentralizirana državna struktura kompatibilna sa članstvom u EU, Bosna i Hercegovina će morati da reformira svoje institucije kako bi bila u stanju da efikasno učestvuje u donošenju odluka u EU i da u potpunosti implementira i provodi preuzete obveze sukladno pravnoj stečevini EU”, navodi se u izvješću Komisije.

U posljednje vrijeme svjedoci smo zagovaranja formiranja pričuvnog sastava policije u RS-u a kao protu mjeru, na žalost, sve češće se zagovara i formiranje pričuvnog sastava na razini FBiH.

Dakle svima bi do sada trebalo biti jasno da Komisija od nas traži da na razini države formiramo Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva, Ministarstvo turizma i sva druga ministarstva koja postoje u svim normalnim EU državama kako bismo bili u stanju da efikasno učestvujemo u donošenju odluka u EU i da u potpunosti implementiramo i sprovodimo preuzete obveze i potrebne reforme.

Između ostalog, moramo da formiramo i Ministarstvo unutarnjih poslova koje će preuzeti nadležnosti na razini države i zaustaviti povampirene vlastodršce da i dalje rade na rezervnim sastavima i planovima za rušenje države BiH.

Neki stanje u BiH nazivaju realnim stanjem, perući ruke od svojih nedjela, a zapravo se nalazimo u stanju koje je produkt dugogodišnjeg korumpiranog sustava a koji je došao pred zid EU a sada ti isti moraju raditi sve ono što su sve ove godine izbjegavali. Da li su sposobni da to i naprave, na žalost NE, kategorični su iz Hrvatske stranke BiH.

5 1 glas
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x