Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

SABLASNO IZDANJE GLUMCA: Koliko se “uvlačio u anus” Izetbegovićima proglasit će ga nestalim

Nakon što su brojni mediji osudili čin priznanja krivice Bakira Izetbegovića za propalu reviziju Tužbe BiH protiv Srbije koje je izrekao u loše odglumljenoj roli u intervjuu datom televiziji TV1, SDA je pokušala ispraviti “krivu Drinu” te za ovo zamazivanje očiju narodu, angažirala profesionalnog glumca a ujedno svog grlatog telala koji pusti suzu kad god zagusti njegovom lideru i poslala ga na Face TV kod Senada Hadžifejzovića.

Prema općem dojmu kao i komentarima na društvenim mrežama Emir Hadžihafizbegović je izgledao sablasno gostojući u emisiji CD Face televizije.

Izdvajamo jedan od komentara u kojem je gledalac ovog izuzetnog filmskog, ali i životnog glumca smjestio tamo gdje mu je i mjesto – u stražnjice njegovih šefova.

– Emira će proglasiti nestalim koliko se uvlači u anus Izetbegovićima – stoji u komentaru na Facebooku.

Podsjećamo, Hadžihafizbegović je jedno vrijeme kao kadar SDA obnašao funkciju ministra za kulturu u Vladi Kantona Sarajevo, da bi nakon što je zbog svoje nadaleko poznate osionosti „dobio nogu“ ustvrdio u intervjuu datom magazinu Dani da SDA treba potpuno ukinuti.

Kada je odglumio kratku ulogu disidenta, glumac se ponovo vratio u krilo Izetbegovićima zbog tobožnje bojazni da je država u opasnosti, pa opet odlazio, pa se opet vraćao na velika vrata plačući po stranačkim skupovima i poručujući nanama u šamijama i dedama u francuzicama da je Bosne bilo i bit će je sve dok njome upravljaju bošnjački gorostasi u likovima lidera njegove stranke do groba.

Općepoznata je činjenica koju filmadžije vole isticati da najbolje glumac odglumi ako mu se povjeri uloga karaktera kakav je njegov. Glumac se lakše saživi sa ulogom sebe u filmu i ne mora se mnogo truditi da bude drukčiji nego što je u životu. Pa je tako i sam Hadžihafizbegović u svojim najslavnijim ulogama, od serije „Lud zbunjen normalan“ preko uloga u brojnim filmovima koje je, mora mu se priznati briljantno odradio, u pravilu glumio negativca; prevaranta, cinkaroša i šupka. | TBT

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x