Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

RUSI MU OKRENULI LEĐA! VUČIĆ SE ODRIČE KOSOVA: ‘Ne želim lagati srpskoj javnosti…’

Nakon sastanka, srbijanski je predsjednik poprilično rezignirano i bezvoljno naglasio da je ključna tema današnjih razgovora bila odnos Srbije u međunarodnim okvirima, podrška Rusije integritetu Srbije i situacija na Kosovu i Metohiji.

“Ne želim ovo skrivati od javnosti”

“Dobili smo određene ocjene Ruske federacije, odnosno ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova, koje su mene kao predsjednika dodatno zabrinule a tiču se različitih planova i ideja po pitanju rješavanja kosovsko-metohijske krize. Ne želim nikoga obmanjivati ili nešto skrivati od javnosti u Srbiji, ali očigledno je da nas čeka izuzetno težak period gdje ćemo se suočiti sa velikim pritiscima kako bi se ostvarili neki planovi koje mi, službeno a i neslužbeno, nismo dobili, ali po ocjenama naših ruskih prijatelja, čini mi se da ćemo morati biti izuzetno obazrivi i pažljivi u praćenju svake ideje koja nam se bude predstavljala”, izjavio je predsednik Vučić.

“Pred nama su teška vremena”

On je dodao da će za tri-četiri dana otputovati u Moskvu gdje će se sastati sa predsjednikom Putinom, a gdje će dodatno biti razmijenjene ocjene, iskustva i saznanja o tome kako Srbija može izdržati događanja na međunarodnoj areni i sačuva svoje interese:

“Teška, teška, teška vremena su pred nama i moramo biti ujedinjeni jer samo tako ćemo moći zaštiti svoje interese. Čekaju nas najteža vremena u posljednjih 12 godina, najteže od proglašenja neovisnosti Kosova i priznanja više od 90 zemalja”, rekao je Vučić. | dnevno.ba

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x