Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

Predsjedništvo HDZ BiH zasjedalo u Banja Luci: Bez odlaganja pristupiti izmjenama Izbornog zakona

Ponovo o jednakopravnosti

Danas je u Banja Luci, u prostorijama Franjevačkog samostana Petrićevac, kojega je 2003. godine pohodio papa Ivan Pavao II. održana 10. redovita sjednica Predsjedništva HDZ BiH.

Dužnosnici su razgovarali o aktualnoj političkoj situaciji na svim razinama, s naglaskom na aktivnosti koje su ključne na putu otvaranja pregovaračkog procesa s Europskom unijom tijekom ovog mjeseca.

Čestitajući Dan neovisnosti Bosne i Hercegovine, Predsjedništvo HDZ-a BiH je istaknulo kako upravo i 1. ožujak obvezuje sve žitelje na ustavno domoljublje i poštivanje državotvornih naroda i svih njihovih prava.

Za dobrobit stabilnosti, razvoja i napretka BiH, ponovno je istaknuto kako je nužno prekinuti prakse koje narušavaju prava i jednakopravnost tri konstitutivna naroda, kao i stabilan politički dijalog. U tom svjetlu je naglašeno kako se bez odlaganja treba pristupiti izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH.

Također, govoreno je o pripremama za Lokalne izbore koji će se održati u listopadu, te su razmatrane planirane aktivnosti u svim stranačkim tijelima Hrvatske demokratske zajednice BiH diljem Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ BiH.

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x