Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

PORUKA ZAPADA PUTINU: Sankcije možemo ukinuti, ali je jedan uvjet. Može li Kremlj pristati na njega?

Sankcije protiv ruskih oligarha, banaka i kompanija mogle bi biti ukinute ako ruski predsjednik povuče svoje snage iz Ukrajine i obveže se da neće ponovo napasti, rekla je britanska ministrica vanjskih poslova Liz Truss u nedjelju.

“Sankcije bi mogle biti ukinute jedino nakon potpunog prekida vatra i povlačenja, ali i uz obavezu da neće biti ponovljenih agresija”, rekla je Truss. “I naravno, sankcije možemo odmah vratiti u suprotnom”.

Pošto se ruske snage muče u Ukrajini, njezina izjava može biti mogući poticaj Vladimiru Putinu da smanji svoje gubitke i pristane na sporazum s Ukrajinom.

Truss je u razgovoru za Sunday Telegraph rekla da je u Foreign Officeu uspostavljena “pregovaračka jedinica” za pomoć u mogućim mirovnim pregovorima.

Moskva je nakon mjesec dana ratovanja naznačila da bi mogla smanjiti svoje ambicije u Ukrajini i boriti se samo za kontrolu nad Donbasom.

Izjave britanske ministrice u skladu su s izjavama američkog državnog tajnika Antonyja Blinkena koji je rekao da sankcije nisu trajne i da mogu “nestati” u slučaju nepovratnog povlačenja ruskih snaga.

Izvor: raport.ba

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x