Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

Pogledajte kako je novinarka N1 izbacila Vučića iz cipela

Nakon vijesti da je Vučić primljen u VMA, ranije u subotu njegova savjetnica za medije i odnose s javnošću Suzana Vasiljević potvrdila je da je njegovo zdravstveno stanje “stabilno”, ali je “zbog predostrožnosti” zadržan u VMA.

Vučić je u petak u kasnim popodnevnim satima primljen u VMA zbog kardiovaskularnih problema, javila je u subotu ujutro Radio-televizija Srbije, pozivajući se na priopćenje iz s ekretaarijata predsjednika Srbije.

On je u petak imao niz sastanaka u svom kabinetu a oko podneva je prisusrvovao otvorenju Beogradskog parka, te bulevara Woodrowa Wilsona i ulice Nikolaja Kravcova u okviru kompleksa Beograd na vodi.

Vučić je tom prilikom održao improviziranu press konferenciju na otvorenom, koja se u pojedinim momentima, pretvorila u žustar dijalog s novinarima.

Vučiću su postavljena izravna pitanja u vezi s aferom o trgovini oružjem u koju je, po saznanjima medija i obavijestima zviždača iz vojne industrije “Krušik” u Valjevu, umiješan otac ministra policije i visokog zvaninika Vučićeve Srpske napredne stranke (SNS) Nebojše Stefanovića.

Mada su i Stefanović i Vučić u više navrata negirali da otac ministra policije Branko Stefanović nema veze s firmom GIM, koja je poslovala s valjevskim “Krušikom”, u medijima su se pojavili dokumenti koji Stefanovićeva oca dovode u vezu s trgovinom oružjem.

Vučić je u petak, odgovarajući na pitanja novinara, govorio vrlo temperamentno i na momente polemički, zamjerajući novinarima pojedinih redakcija da su “nepristojni”.

Slučaj sporne trgovine oružjem, koji otvara i pitanje mogućih zloupotreba, korupcije i sukoba interesa, u medijima kritički orijentiranim prema aktualnoj vlasti u Srbiji ocjenjuje se kao “najozbiljnija afera do sada”, jer je riječ o osjetljivom terenu trgovine oružjem.

“Ta afera nikako da nestane, najozbiljnije su optužbe i najozbiljniji su igrači koje direktno pogađa”, ocijenio je novinar magazin “Vreme “ Andrej Ivanji.

On je podsjetio da su se po prvi puta u javnosti pojavile dvije neusklađene priče – jedna Aleksandra Vučića koji je tvrdio da je Branko Stefanović, otac ministra policije, “mali sitni zaposleni” u tvrtki GIM, a druga ministra Nebojše Stefanovića koji tvrdi kako njegov otac nema nikakve veze sa tom tvrtkom.

“Vučić je u vrijeme kada je to počelo bio ministar odbrane, a Stefanović je jedan od ključnih igrača”, ustvrdio je Ivanji za N1.

Pogledajte u video prilogu dio polemike Vučića i novinara N1.

 

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x