Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

Peđa Grbin izabran za novog predsjednika SDP-a

Grbin se zahvalio svima koji su mu omogućili da postane četvrti predsjednik SDP-a.

– Biti predsjednik SDP-a znati biti na čelu građanske i lijeve Hrvatske. To znači biti na čelu onih progresivnih opcija koje su našu zemlju uvijek gonile naprijed. SDP će biti i ubuduće takva stranka. Da bi to bilo moguće, promjena počinje već večeras. Već večeras prestaje biti bitno tko je za koga glasao i podržavao. Od večeras mi smo jedan SDP, koji radi za bolju budućnost Hrvatske. To je SDP kojega zanima solidarnost, jednakost, pravda i sloboda. To je stranka koja je otvorena prema novim ljudima, pa i prema onima koji su iz nje otišli. To je stranka koja ne isključuje, već samo i jedino stranka koja uključuje. SDP koji pobjeđuje je stranka kojoj želim biti na čelu.

– To ne činim zbog sebe, već zbog boljitka našeg društva. Želim SDP koji će se brinuti o stvarnim problemima naših sugrađana. Ne želim politiku konflikta i sukoba. Želimo politiku u kojoj stvaramo i u kojoj ćemo govoriti o nacionalnoj razvojoj strategiji, donošenje novog ovršnog zakona. Sve ono što je dobro, a što dođe iz bilo koje političke opcije, podržat ćemo. Ono što je loše kritizirat ćemo i nećemo stati samo na tome. Nudim ćemo rješenja. Ova stranka ne može biti samo stranka kritizerstva i pozerstva. Ova stranka mora biti stranka ozbiljnog i konkretnog vođenja politike, kazao je Grbin.

Svim članovima stranke zahvalio se Davor Bernardić te je čestitao Peđi Grbinu. Kazao je da je to velika čast, a još veća odgovornost. Grbinu je čestitao i njegov protukandidat Željko Kolar.

U drugom krugu izbora za novog predsjednika stranke izjasnilo se nešto više od 11.500 članova. Dosadašnji predsjednik Davor Bernardić zbog poraza na parlamentarnim izborima u srpnju napustio je čelo stranke. | HMS

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x