Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

NOVI POLITIČKI POKRET: Održana Osnivačka skupština pokreta HUM

Nudit ćemo rješenja

Humska ujedinjena mladost (HUM) ime je novog pokreta koji je utemeljen u ponedjeljak na večer u Čapljini.

Na osnivačkoj skupštini stranke, koja je održana u motelu Karaotok u Parku prirode Hutovo blato, inicijativni odboro jednoglasno je izabrao četveročlano supredsjedništo koje čine Matej Vukančić, Dalibor Ravić, Dario Hrkać i Pero Čepo, koji je odabran za supredsjednika pokreta.

Inače, uz pobrojane, osnivači pokret HUM su i Petar Pehar i Sandro Jurković iz Čapljine te Marin Grizelj iz Gruda.

Pored nekolicine bivših vijećnika HRS-a, neovisnih vijećnika, inicijatori osnivanja novog pokreta su osobe s područja povijesnog huma (Zahumlja) od Mljeta do Livna.

Prema stranačkom Statutu HUM nema predsjednika već četiri supredsjednika koji obnašaju funkciju predstavljanja i zastupanja stranke te zagovaraju stavove i politike sukladno programu i smjernicama.

Svake godine na funkciji predsjedavajućeg supredsjednika bira ih Skupština, najviše tijelo stranke koju čine svi članovi stranke po načelu “jedan član – jedan glas” sve do izbora novog supredsjedništva kojem mandat traje četiri godine.

Trudit ćemo se, pokušat ćemo, nametat ćemo se, ali ne s problemima, probleme u ovoj državi već godinama generiraju sve vlade unazad od poslije rata do sada. Netko je na Skupštini dobro dobacio ‘A koje je rješenje?’. Pokušat ćemo iznalazit rješenja, pokušat ćemo nudit ta rješenja, pokušat ćemo pričati jezikom rješenja”, kazao je Pero Čepo.

Upozorio je da se danas ljude sputava kroz stranački klijentelizam, a koji je korišten kao način kojim se u pokornosti drže oni čijim glasovima netko dolazi do javnog dobra za svoju korist.

To se, kazao je onda očituje u čitavom društvu i zbog čega ono pati. Stoga, istaknuo je, njihov cilj je stvaranje političke organizacije koja je upravo suprotna svim negativnostima koje su donijeli dosadašnji pristupi.

“Mi ćemo kroz HUM omogućiti izbor, a na svakom sugrađaninu je da kao glasač donese odluku želi li taj izbor ili mu je sadašnje stanje ono što ga ispunjava”, kaže se u priopćenju sa osnivačke skupštine pokreta HUM.

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x