Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

NAPOKON PRAVI KANDIDAT: Uz Kolakušića stali Hodak, Sinčić, Lovrinović, Ćutuk, Kajin, Stipaničev…

”Riječ je o čovjeku koji je ostavio udobno i dobro plaćenu fotelju da se bori za bolju Hrvatsku financirajući kampanju iz svog džepa”, tvrdio je komentirajući Kolakušića saborski zastpnik profesor Ivan Lovrinović pozivajući Hrvatsku da podrži Mislava koji ima daleko veću snagu od one viđene u anketama.

Zanimljivo je spomenuti i to da je Lovrinović sredinom svibnja u Saboru organizirao konferenciju za novinare na kojoj je upozorio na ugrozu energetske sigurnosti Hrvatske, a na kojoj mu je društvo radio doktor Milan Puharić koji sjedi u Odboru za energetiku stranke Promijenimo Hrvatsku. Isti taj doktor Puharić osvanuo je na devetom mjestu Kolakušićeve briselske liste.

Također, Akcija mladih uz Kolakušića je stajala na svibanjskim izborima za Europski parlament, ali i uza sva ova imena, i dalje nije pretjerano poznato tko su uopće ljudi koji podupiru Kolakušića te na taj način stoje iza njega. Simpatije prema sucu javno je prije nekoliko mjeseci iskazao bivši IDS-ovac Damir Kajin koji mu je čestitao i u izbornoj noći u svibnju.

Kada je vodio kampanju za EP uz njega je stao i poznati odvjetnik Zvonimir Hodak koji ga je opisao kao brutalno iskrenog i rijetko kompetentnog. Jedno od relativno poznatih imena ono je magistra ekonomije i stalnog sudskog vještaka za financije Davora Banovića koji se u javni prostor probio progovarajući o problemima sa švicarcem. Ekonomistica i magistrica pomorskog prava Marijana Botić još je jedna od Kolakušićevih suradnica, a njezino je ime također znano u Zadru jer je nastojala postati gradonačelnicom toga grada. U to doba, tijekom lokalnih izbora, Botić je branila boje Mosta i Akcije mladih. Nekadašnja živozidašica Marina Tilić koja je karijeru brusila kao prevoditeljica na HRT-u također je Kolakušićeva uzdanica, a njegovom desnom rukom nazivaju pak Igora Ćutuka, Osječanina koji je magistrirao novinarstvo te znanja stjecao radeći na radiju, ali i u korporacijskim komunikacijama Coca-cole. Ujedno, Ćutuk je predavač na Vernu te asistent na Hrvatskim studijima, a nedavno je upisao doktorski studij iz komunikacijskih znanosti.

Katarina Jukić odvjetnica je i magistrica prava iz Pule koja također stoji uz kolegu Kolakušića, a ona je pak iskustvo stjecala baveći se tegobama oštećenika austrijskih zadruga i oštećenika. Tu je i šibenski liječnik Kristijan Stipaničev, ali i profesorica engleskog, također bivša živozidašica Nada Tušak. Na popisu suradnika smjestio se i bivši načelnik općine Lovran Alan Sanković kao i profesor Aleksandar Milošev koji je nastupao sa Zagrebačkim solistima, a radi i kao izvanredni profesor na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji, također navodi Dnevno.hr.

Uz Kolakušića je stao i profesor sa zagrebačkog Kineziološkog fakulteta Dražen Dizdar, a uz to njegovoj se bojni priklonila skoro cijela ekipa iz Slobodne Hrvatske, strančice koja se odcijepila od Živog zida, predvođena Dušanom Cvetanovićem koji je organizirao prvi izlazak ove stranke na predsjedničke izbore, kada je kandidat bio Ivan Sinčić. Međutim, kada se govori o ovom bivšem sucu valja reći kako je Kolakušić ne tako davne 2014. godine bio Karamarkov kandidat za ministra pravosuđa, a zbog svojeg kritičkog stava prema lex Agrokor jedno se vrijeme Kolakušić povezivao s Ivicom Todorićem.

Izvor: dnevno.ba

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x