Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

MILOŠEVIĆEV DUH JOŠ JE ŽIV; VULIN: “Ugrožavanjem bezbjednosti srpskog naroda gdje god on živio, automatski ugrožena i bezbjednost Srbije”

Vulin je rekao za Radio Beograd da je država Srbija sada dovoljno jaka da zaštiti svoj narod, a da je moćna i jaka Srbija ujedno i garant mira na Balkanu.

Govoreći o “špijunskog aferi” sa srpskim oficirom i ruskim obajveštajcem, Vulin je rekao da su srpske službe vrlo intenzivno pratile, ne samo ruskog obavještajca Grigorija Klebana, već i pripadnike drugih obavještajnih struktura, a to rade i sada, tako da građani nemaju nikakvog razloga za brigu.

Vulin je rekao da bi mogao mnogo toga da kaže o srpskom oficiru koji je jedan od aktera špijunske afere, ali da ga u tome sprečava to što je istraga u toku. On očekuje da će se tužilaštvo uskoro oglasiti tim povodom.

Ministar odbrane Srbije je podsjetio da su prije desetak dana, koordinisanom akcijom Bezbjednosno-informativne agencije i Vojnobezbjednosne agencije uhapšena tri radnika kompanije “Prvi partizan” iz Užica, za koje se sumnja da su pokušali da prodaju dokumentaciju o municiji kalibra 12,7 milimetara državljaninu Sjeverne Makedonije.

Vulin smatra da, kada je odgovornost u pitanju, nema nikakve razlike između radnika valjevske fabrike “Krušik” Aleksandra Obradovića, koji je podatke o navodnim malverzacijama dostavio bugarskoj novinarki Dilijani Gajtandžijevoj i radnika “Prvog partizana”.

“Za mene su svi oni špijuni, ali ostavljam mogućnost da će sud drugačije odlučiti. Svako odavanje poverljivih podataka je krivično delo i oni koji ga čine moraju za to da odgovaraju”, kaže Vulin.

Povodom tvrdnji bugarske novinarke Dilijane Gajtandžijeve da je Srbija izvozila oružje u Ukrajinu i da su njime “ubijani ruski vojnici”, Vulin kaže da je dokazano da je oružje o kojem se govori prodato kompaniji iz Poljske i da je sve urađeno po zakonu.

Vulin je ponovio da će Srbija ostati vojno neutralna zemlja i da će se uskoro pred Skupštinom Srbije naći rezolucija koja će to potvrditi.

“Vojna neutralnost neće više zavisiti od volje bilo kog pojedinca ili političke partije, a ukoliko neko bude želeo da Srbija postaneo deo NATO-a moraće da upravo u Skupštini promeni odluku o vojnoj neutralnosti”, dodao je Vulin, prenosi Srna.

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x