Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

MARIO RADIĆ O MILANOVIĆU I PLENKOVIĆU: “Jedan zna sve, a drugi ne zna ništa!”

“Jedan zna sve, a drugi ne zna ništa,“ ironično je Radić komentirao najnovije prepucavanje Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića, uz napomenu, kako ga sve, zapravo, podsjeća na legendarnu epizodu nadrealista: “Tup Borg, tup Meklafen!“

ČUVAJU DUBOKU DRŽAVU SVIM SREDSTVIMA!

Smatram da nije normalno da premijer, kao što Milanović govori, zna baš sve. Ima nešto, što premijer ne treba i nema potrebe znati. Ali i ovaj drugi način da se ništa ne zna, poražavajući je – kaže Radić i nastavlja: – JANAF je jedna od okosnica energetike u Hrvatskoj i ne znati o tome ništa, reći da te to ne zanima, to je katastrofa!

Milanović ima razbarušen stil vladanja – konstatirao je Radić, no, nije štedio ni Plenkovića: – Duboka država kada se čuva, čuva se svim sredstvima… Zbog kriminala svojih dužnosnika, Plenković mora snositi političku odgovornost! On je taj koji postavlja, a Kovačevića je na mjesto čelnog čovjeka JANAF-a, postavio čak dva puta.

“U ovom trenutku pedesetak dužnosnika HDZ-a je pod istragama, u pritvorima i pod raznim sumnjama,” napominje Radić: “Ako birate ljude, morate za njih i odgovarati. Kada netko radi loše, kriv je onaj koji ga je postavio. I ne znam što tu nije jasno?!”

HRVATI NE TREBAJU TRAŽITI MILOSTINJU PO EUROPI!

Razotkrio je i “velikodušnost” Bruxellesa: – Hrvati ne trebaju tražiti milostinju po Europi, a priče o milijardama pomoći, obične su bajke! Nama nitko neće pomoći, ako si sami ne pomognemo. Hrvati ne trebaju biti zarobljenici tog sirotinjskog mentaliteta i moliti za milost, mi nismo takav narod.Hrvatska uopće nema Ministarstvo vanjskih poslova, to je Ministarstvo europskih poslova, a aktualna Vlada je tek neka vrsta briselskog poštanskog ureda u Zagrebu – nastavio je: – To je taj njihov “novi suverenizam” ili “novo normalno”…

“Posao vanjskih poslova mora biti zaštita hrvatskog naroda i države, onda ponovo hrvatskog naroda i države… Tek tamo negdje, na nekom mjestu, može biti nešto drugo,” rezolutan je Radić: “Kod nas je jedino važno što će reći europski birokrati, a kako će to utjecati na naš narod i državu, to nije briga nikoga!”

Posebno se osvrnuo na aljkavost hrvatske politike prema Crnoj Gori: – Došlo je do toga da je Velika Srbija praktički ušla u Crnu Goru i na vratima je Dubrovnika, ali to kod nas nije vijest, to je za ovu vlast – potpuno nebitno.

RADIĆ: “SDS JE STRANKA KOLJAČA S VELEPROMETA, A SDSS NASTAVAK!”

Plenkovićevim “novim suverenizmom” nazvao je i dolazak Milorada Dodika u Zagreb, a nije štedio ni Pupovčev SDSS: – To je Hadžićeva stranka, to je Stanimirovićeva stranka, to je stranka koljača s Veleprometa – SDS. A SDSS je nastavak te stranke!

Dragovoljac Domovinskog rata i član ugledne vukovarske stradalničke obitelji, u Bujici je otkrio kako je “Andrej Plenković SDSS-u obećao hrpu državnih tajnika i mjesta u javnim poduzećima.”

Bujica je, po prvi puta u televizijskom eteru, emitirala video snimku strateškog Plenkovićevog PR savjetnika Krešimira Macana, koji je u jeku predsjedničke kampanje vrlo ružno govorio o HDZ-ovoj kandidatkinji, ali mu je bilo svejedno hoće li pobijediti Kolinda Grabar-Kitarović ili Zoran Milanović… “Važno je samo da ne dobije Škoro jer će biti mir! Desnica će mirovati,“ ustvrdio je Macan.

Duboka država ne želi niti da priđemo vlasti – jasan je politički tajnik Domovinskog pokreta: – Mi smo ti koji ne surađuju s dubokom državom, mi smo, svi skupa, sirotinjska djeca, nitko od naših očeva nikada nije radio ni za jednu službu bivše države, nije bio dio tog sustava.

POLITIČKI TAJNIK DOMOVINSKOG POKRETA: NITKO OD NAŠIH OČEVA NIJE RADIO NI ZA JEDNU SLUŽBU BIVŠE DRŽAVE!

U emisiji je otvoreno problematizirano pitanje mita od gotovo dva milijuna kuna, u slučaju JANAF, ali i činjenica da je u famoznom ‘klubu’ Dragana Kovačevića, na Martinje 2019. godine, bio i tadašnji prvi gospodin, Jakov Kitarović, što pobuđuje sumnju da je novac bio namijenjen za kampanju bivše predsjednice. Isto tako – i Milanović je priznao da je dolazio u Kovačevićev ‘klub’ – što neke navodi na zaključak kako je šef JANAF-a, koji se, kako je navedeno u emisiji, u Savez komunista uključio već sa 16 godina, “pokrio” sve – osim Škore.

“Tadašnja kandidatkinja HDZ-a rekla je da će objaviti svoj program 11.11. u 11 sati i 11 minuta. Ta njeina zaljubljenost u broj 11 je pomalo okultna,” komentirao je Radić: “Mi smo to htjeli malo ismijati i napravili svoju proslavu Martinja, uz opuštenu atmosferu s dvjestotinjak gostiju, prijatelja… Mi smo na svoje Martinje pozvali i novinare, sve se odvijalo pred kamerama, a njihovo Martinje je bio zatvoreni krug ljudi, gdje se ni dan, danas, ne zna tko je sve bio tamo.

Na konkretno pitanje – jesu li novci koji se spominju kao mito, možda otišli za kampanju Kolinde Grabar-Kitarović, Radić je odgovorio: ”Zanimljivo je da netko naručuje novce, mito ili kako oni kažu – proviziju za obavljeni posao, u trenutku kada je Martinje i kada je prvi gospodin tamo… U svakom slučaju, ta je koincidencija, u najmanju ruku, zanimljiva…”

DA JE JAKOV KITAROVIĆ BIO UHAPŠEN U ‘KLUBU’…

“Ja nikad nisam bio u ‘kubu’ u Slovenskoj,” ogdovorio je Mario Radić, kada ga je voditelj pitao je li ikad išao kod Dragana Kovačevića i dodao: ”Samo su dvojicu ministara do sada pitali jesu li bili tamo, jedan je odgovorio potvrdno, a drugi je odgovorio da nije bio. Ipak, tih ministara ima malo više, ima i državnih tajnika, a na kraju bi moglo ispasti da ih je većina odlazila u ‘klub’…”

Da je Jakov Kitarović tada bio uhapšen, sigurno bi značajno na izborima umanjio šanse njegove gospođe, to je sigurno – uvjeren je Radić: – U tom trenutku nije bilo neke baražne vatre između HDZ-a i SDP, između Milanovića i Kolinde… Sva baražna vatra bila je usmjerena na nas, kako na predsjedničkim, tako i kasnije, na parlamentarnim izborima. U jednom trenutku se čak činilo da je sukus svih problema koji postoje u Hrvatskoj – Domovinski pokret! Kada gledate medije, ispada da smo mi krivi za svo zlo koje je u Hrvatskoj napravljeno, iako nikada nismo bili na vlasti, što je, zapravo, smiješno.

Mario Radić je u Bujici na Z1 prokomentirao i poslove koje je JANAF u vrijeme Dragana Kovačevića, dodjeljivao tvrtci KING ICT, na štetu ‘Đure Đakovića’: – HDZ na državni proračun i prihode javnih kompanija gleda kao na ratni plijen! Njima je sve ovo pod “normalno” i uopće ne shvaćaju što se događa.

“Još par mjeseci i ‘Đuro Đaković’ neće imati za plaće, ne bude li se nešto drastično promijenilo. Ali – da citiram premijera – on ništa ne zna, niti ga zanima,” jasno je upoorio gost Bujice.

DRŽAVA NE MOŽE FUNKCIONIRATI PO PRINCIPU ZRINJEVAČKIH SPLETKI!

Država naprosto ne može funkcionirati na način kako funkcionira Ministarstvo vanjskih poslova – smatra Radić: – To je onaj zrinjevački način spletkarenja, ogovaranja, tračeva, odugovlačenja… To možda, može proći u Ministarstvu vanjskih poslova, ali u ovakvim stvarima, kada je Hrvatska u problemima i puna tvrki koje će propasti, to tako ne može!

Najvećim problemom Hrvatske smatra nefunkcioniranje pravosuđa, s posebnim naglaskom na DORH: – DORH je glavni problem! Smatram da treba promijeniti način izbora prvog čovjeka te institucije. Glavni državni odvjetnik ne mora odgovarati politici… Jedno od rješenja su opći izbori za Glavnog državnog odvjetnika, a postoji i mogućnost da ga izabere struka, a Sabor potvrdi. Ne znam jesu li to najbolja rješenja, ali mi nije jasno zašto se o tome napokon ne bi povela javna rasprava, posebno, ako vidimo da u sustavu nešto nevalja. Legitimno je pokušati mijenjati stvari.

Radić se na kraju gostovanja zaštitnički ponio prema Karolini Vidović Krišto, koju je Gordan Jandroković u četvrtak udaljio sa saborske sjednice, a objavio je i da Domovinski pokret svakodnevno osniva brojne ogranke diljem Hrvatske i da će u konačnici biti moćna politička organizacija: – U svega desetak dana, osnovali smo pedesetak ogranaka, a u sljedećem period, još ćemo najmanje stotinu… Napravit ćemo jednu moću organizaciju i to što mi sada radimo, radio je HDZ devedesetih, dok je SDP nasiljedio strukturu Saveza komunista, a SDSS strukturu SDS-a.

BUJICA

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x