Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

LJUBUŠKI: HDZ obećava groblja, kućice za mise, asfalt i malo babama za kavu

Zaista, mučno i tjeskobno, intelektualno opskurno s jedne strane, a s druge strane vrti se veliki novac iz gradskog proračuna i javnih poduzeća u trenucima pandemije gdje je sve više zaraženih, sve više socijalnih slučajeva, sve više odlazaka radno sposobnih ljudi, ekonomske korupcije i time kaosa.

Što HDZ nudi za izbore najbolje pokazuje primjer iz MZ Proboj, gdje intelektualni talent brusi budući direktor JP Parkovi d.o.o. Nikica Vučić. Sablažnjavajući konkurente, osim Radoslava Radišića ispred HDZ 1990, Vučić obećava upravo uređenje grobalja, izgradnju prostorija za plaćanje misa i dobru drenažu u groblju kazavši kako to nitko drugi ne zna napraviti kao HDZ. Vučić je zaboravio da su groblja i asfalt Barbarićevi projekti. Već 5 godina je ova obećanja nudio mještanima Proboja i eto sad to će realizirati upravo on i njegova stranka.

Osim ovih nekrofilnih obećanja istaknuti članovi stranke poput Vučića obilaze umjesto Caritasa i socijalne službe domove stare čeljadi nudeći pomoć barem za kavu, burek i jogurt. Uz to glasački odbori će doći do baka i djedova, koji se tako ne moraju izlagati trošku i odlasku na birališta.

Otkud HDZ financira uranjenu kampanju?

Vijest kako je ova stranka zakupila sve jumbo plakate u gradu nije ništa čudno. Glava Vedrana Markotića bit će na svakom koraku, gdje god se okrenete. Trenutačno se odvija složena marketinška akcija JP Parkovi putem jumbo plakata za slap Kravicu ne bi li se animirali turisti osobito strani da dođu u Ljubuški na jednodnevni izlet. Nadalje, još u ožujku, JP Parkovi su objavili javnu nabavku za pjesnike, paraglidere i ostale udruge. Time glume gospodu “Glembajeve” ponašajući se kao mecene kulture i bezbrižne gradske dokolice za obične ljude. Ova javna nabavka jednog vodovodnog poduzeća u godini izbora kojeg je vodio sadašnji kandidat smrdi na korupciju, čim više što zgrada kina, kao dugogodišnja kulturna potreba neće biti nikada završena. Pitamo se odakle HDZ još crpi novac za kampanju, asfalt i obećanja.

Upravo iz HDZ-a stiže informacija o transferima novca prema mjesnim zajednicama po ustaljenoj praksi dosadašnjeg gradonačelnika Nevenka Barbarića – općina ugovara i plaća, a predsjednici mjesnih zajednica potpisuju. Znaju li dečki po selima da je to pljačka samih sebe i kazneno djelo. Nekoliko primjera pljačke građana po mjesnim zajednicama istražuju državne institucije u kojima se mještani kradu, nagovaraju na potpisivanje nezakonitih ugovora i uništava javna imovina grada Ljubuškog.

Izvor: ljubuski.net

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x