Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

Ljevičarska ikona ‘regiona’ Sergej Trifunović u društvu ljevičara pjeva četničke pjesme

Stvarnost je drugačija: ikona ljevice u Srbiji i Hrvatskoj uhvaćena je kako u društvu pripadnika srbijanske ljevice pjeva četničke pjesme i veliča zločinca Dražu Mihailovića.

Ikona ljevičara i medija sklonih vijestima i događanja iz tzv. regije ( u stvarnosti samo Srbija i BiH), poznati glumac Sergej Trifunović snimljen je kako iz sveg glasa pjeva četničke pjesme.

Objavio je to ugledni beogradski profesor filozofije i sociologije Dragan Bursać na svom Facebook profilu, piše oslobodjenje.ba

Na profilu Dragana Bursaća, profesor filozofije i sociologije iz Beograda, objavljena je fotografija i snimka na kojoj je Sergej Trifunović pjeva četničke pjesme uz opis: “Sergej Trifunović u kavani pjeva četničke pjesme. Društvo mu prave tzv. srbijanski ljevičari. To je ta Srbija danas. U njoj su “ljevičari” latentni obožavaoci fašista. I na kraju sramne tirade Trifunović izjavljuje da voli Boška Obradovića, novosrbijansku fašističku ikonu. Nije meni žao njih, oni su odabrali svoj sramni put. Žao mi je ovdašnjih ljudi koji iz dubokog neznanja i naivnosti poštuju ove i ovakve”.

https://youtu.be/fGYQkkMAvtQ

Video je Trifunović postavio na svoj Twitter, nakon čega se branio tvrdnjom da je bio ironičan, a potom je video izbrisao. No, video je ipak dospio u javnost.

Sergej Trifunović gostovao je ove godine u televizijskoj emisiji “Veče s Ivanom Ivanovićem”, gdje se neukusno našalio na račun bivšeg pape Benedikta XVI.

– On mi kaže idem u Rim s kazalištem, a ja mu kažem, donesi mi neko go*no iz Rima, a on mi odgovori, našao sam ti najveće go*no iz Rima, i donese mi magnet pape Benedikta – ispričao je anegdotu Trifunović u emisiji, ali gledatelji su bili šokirani.

Da bi stvar bila još gora, Trifunović je vođa PSG-a, Pokreta slobodnih građana, političke opcije koja se među ostalim zalaže i za mirnu koegzistenciju svih religija, poštovanje prava građana i ljudskih prava.

Politička stvarnost i ljevica u Srbiji je očito bitno drugačija od one u Hrvatskoj, bez obzira na deklarativnu sličnost i pozivanje na slične ideologije. Dok se hrvatska ljevica nikada nije riješila servilnog jugoslavenskog sindroma i podilaženja jugoslavenskoj ideji i Beogradu, u Srbiji tamošnji “borci za ljudska prava” i pristalice ideja ljevičarske ideologije veličaju pjesmom ni manje ni više nego poznatog fašista i koljača – Dražu Mihajlovića.

Ne zaboravimo strašnu činjenicu: četnici su u NDH (danas države Hrvatska i BiH) ubili oko 60.000 ljudi, a u Domovinskom ratu su upravo četnici počinili najveća zvjerstva na teritoriju država Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Kosova.

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x