Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

Kontraobavještajna služba bivše države (KOS) kontrolira DORH

Josip Jurčević

Kao gost u Podcastu Velebit nastupio je povjesničar i politički analitičar Josip Jurčević na temu proturječja iz slučaja Lora, objavljenih u njegovu feljtonu, kako je KOS premrežio hrvatsko pravosuđe, a prije svega DORH.

U nastavku teme i pitanje iz novog podcasta Velebit. Svakao pogledati priložen video.

► Mladen Bajić je kao zamjenik okružnog vojnog tužitelja 1992. u Lori pritvorio pobunjene Srbe, a 10 godina kasnije njihove čuvare.

► Tužbe DORH-a govore o srpskim civilima. Tko su bili zarobljenici u Lori?

► Godine 1992. Sabor donosi Zakon o oprostu, Mladen Bajić piše žalbu, a Vrhovni sud tu žalbu odbija.

► Optuženi N. Mladenić citira Mladića: “Srušit ćemo branu Peruču i svi će se na kraju naći u Sredozemnom moru!”

► Mladen Bajić, glavni državni odvjetnik RH, a početkom 1990-ih zamjenik vojnog tužitelja u Splitu, potekao je iz jugoslavenskog obavještajnog kruga.

► Bajić je za svog nasljednika u Splitu odabrao Michelea Squiccimarra, posinka jugoslavenskog oficira Bogdana Petrovića.

► Nakon promjene vlasti 2001. vojna kriminalna policija podnosi prijavu Bajiću protiv osmorice čuvara u Lori, za “zločine protiv srpskih civila”.

► U slučaju Lora i drugim slučajevima “dokaze” protiv hrvatskih branitelja prikupljaju srbijanski špijuni.

► Supruge pritvorenih u pismu Đurđi Adlešić: “Jedina je istina da naše muževe terete četnici koji su nas ubijali, a danas se na brutalan način osvećuju za rat. U tome ih svesrdno pomaže upravo hrvatski pravosudni sustav.” Đurđa Adlešić im je odgovorila šutnjom.

► Da je Hrvatska poražena u Oluji, Lora bi dobila jednak status kao Jasenovac s “milijun ili dva milijuna ubijenih ljudi”.

► Među naJvažnijim novostima tijekom suđenja bili su iskazi novih svjedoka koji su dolazili iz Srbije, Crne Gore te Bosne i Hercegovine, a koje je pripremalo Hrvatsko državno odvjetništvo.

► DORH je doveo kao svjedoka Vojkana Živkovića, koji je 1992. u Zagrebu osuđen na 22 godine zatvora zbog niza zločina protiv Hrvatske, a nakon svjedočenja, umjesto da poštuje odluku hrvatskog suda i strpa ga u zatvor, uz pranju ga je vratio u Srbiju na slobodu.

► Kako su sudci u obrazloženju presude čuvarima u slučaju Lora imali telepatske sposobnosti, pa kad su svjedoci optužbe svojim kontradiktornim iskazima sami sebe pobijali, telepatijom obdareni članovi sudskog vijeća su njihove lažne iskaze tumačili kao istinite.

Izvor: projektvelebit.com

 

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x