Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

Komšić, Čović i ovce

Kada sam još u predizbornoj kampanji pisao da je Komšić Čovićev igrač malo tko mi je davao za pravo. Neće ni sada. Nevažno, ostajem pri svom stavu jer me ni Komšić ni Čović nisu razuvjerili i nemam namjeru mijenjati svoje mišljenje.

Medijskim eksponiranjem Komšića Čović je uspio narogušiti hrvatski korpus i svi koji su nasjeli na Komšićeve provokacije odletjeli su Čoviću kao guske u magli.

Čović se nije uspio dokopati fotelje člana Predsjedništva BiH koji dolazi iz reda hrvatskog naroda. I po Božjem je redu. Čović ionako nije Hrvat, a za Jugoslavene u Predsjedništvu BiH nije predviđena fotelja. Mada će jedan Jugoslaven visjeti na zidu u kabinetu Željka Komšića, teško se odati dojmu da će osim tog druga u Predsjedništvu BiH biti još koji Jugoslaven. Komšić nije taj. On je Bosanac, od glave do pete. Matičar mu je dao rodni list na kojem piše da je Hrvat. Tek toliko da zadovolji zakonsku formu s kojom se može kandidirati za člana Predsjedništva BiH.

Nitko Komšiću nije osporio njegovo hrvatstvo. Čak ako se Komšić osjeća Bosancem, a hrvatstvo mu služi samo kao paravan. Ne znam što u zakonu uopće piše i da li išta uopće piše kako netko u ovoj državi može biti Hrvat, Bošnjak, Srbin, Bosanac, Turčin… Ili bilo tko drugi.

Izgleda da je samo dovoljno da se persona izjasni i on je onaj kako se izjasnio. Tko se izjasni da je Klingonac, on je formalno pravno Klingonac i nitko mu ne može ništa.

Dakle, kako se tko osjeća tako se i izjašnjava. Komšiću se nema što zamjeriti njegovo bosanstvo jer u njegovoj užoj familiji nema nacija kojih nema. On ne može biti ništa drugo nego Bosanac. Odabrao je, zbog lako provedivog manipuliranja sa Izbornim zakonom, da bude Hrvat. To pravo su mu priznali svi i oko toga ne treba više raspravljati.

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x