Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

Janša nastavio vezati genocid u Srebrenici s Titom

“Masakr u Srebrenici ne bi se dogodio da je teritorij bivše Jugoslavije nakon raspada očišćen od komunističke ideologije i da su osuđeni poslijeratni pokolji u Sloveniji i drugdje”, napisao je prvobitno Janša te je izazvao gnjev javnosti.

Slovensko Delo piše da je bivši slovenski premijer Marjan Šarec osudio Janšinu izjavu te da je rekao da se na dan obilježavanja genocida u Srebrenici svi trebaju okrenuti razmišljanju o prevenciji takvih nemilih događaja te da su Janšine izjave suprotno od toga.

Europarlamentarka Tanja Fajon Janšin je tvit nazvala besramnim.

No Janša je na Twitteru nastavio dalje, te je napisao svoj komentar na objavu Socijaldemokrata Slovenije koji su u vezi sa godišnjicom genocida u Srebrenici sljedeće napisali:

“25 godina od genocida u Srebrenici, najvećeg zločina protiv čovječnosti na evropskom tlu nakon Drugog svjetskog rata. Sjećanje na ono što donosi nerazumna mješavina netolerancije, mržnje i nacionalizma nikada ne smije izblijediti. U znak sjećanja i podsjetnika da se više nikada ne ponovi!”.

Na ovo je Janša dao sljedeći komentar:

“Čista laž. Srebrenica je užasan zločin. Najveći zločin ovog doba u Evropi, međutim, uzroci su preteče Socijaldemokrata s Titom i Kardeljem na čelu”.

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x