Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

ISTRAŽIVANJA U ENGLESKOJ: Od ukupnog broja umrlih od Covida-19 njih čak 80% su cijepljeni

Za novi soja SARS-Cov-2 virusa koji je nazvan “Omicron” britanski ministar zdravstva Sajid Javid rekao je da “može izbjeći trenutna cjepiva”. Unatoč tomu nadodao je da bi se stanovništvo trebalo cijepiti pojačanom, tzv. booster, dozom cjepiva.

Na stranicama britanske vlade među ostalim novim mjerama u brobi protiv pandemije ističe se bojazan od Omicron soja. Tako se kaže da ako ste u kontaktu s osobom koja je možda bila zaražena varijantom Omicron, morate se samoizolirati na 10 dana, bez obzira na dob, status cijepljenja ili negativne rezultate testa.

Međutim,  Agencija za zdravstvenu sigurnost Ujedinjenog Kraljevstva (UKHSA) smatra kako necijepljena populacija nema razloga za brigu od ovog najopakijeg soja virusa, ali se zato cijepljeni imaju i te kako čega bojati.

Svi mainstream mediji, koji se natječu u zastrašivanju naroda, su već objavili kako je riječ o „najgoroj varijanti Covid virusa ikad“. Međutim, sumnjamo da je itko od njih objavo kako nam se približavaju nove jake mjere. Nisu propustili objaviti da je u Engleskoj soj Covida Omicron otkriven kod 4 osobe, ali su zaboravili istaći da se u sva četiri slučaja radi o potpuno cijepljenim osobama.

Ugledni ‘The Guardian’ kojeg financira Zaklada Bill & Melinda Gates objavio je tekst o najopasnijem soju korone ikad.

Trenutni trendovi upućuju na to da će necijepljeni biti bez sumnje okrivljeni za pojavu ovog novog soja virusa, a salve propagande se usmjeravaju na poticanje građana da podrže zatvaranje necijepljenih kao krivce za pojavu nove mutacije kod SARS-Covid-2 virusa

Je li to opravdano?

Agencija za zdravstvenu sigurnost Ujedinjenog Kraljevstva (UKHSA) objavljuje tjedna izvješće ‘Nadzor cjepiva’ koja sadrže statistiku o slučajevima Covid-19, hospitalizacijama i smrtima prema statusu cijepljenja diljem Engleske u posljednja četiri tjedna.

Njihovo posljednje izvješće, objavljeno u četvrtak, 25. studenog, pokriva podatke o infekcijama, hospitalizacijama i smrtima od 43. do 46. tjedna 2021. (25. listopada – 21. studenog).

Izvješće otkriva da su od 25. listopada do 21. studenog bila 833.332 zabilježena slučaja Covid-19, od tog broja 9.094 osoba je hospitalizirano od Covid-19, a čak 3.700 osoba je sa smrtnim ishodom od Covid-19.

Od toga, necijepljeni su činili 39% svih slučajeva, 34% svih hospitalizacija i 19% svih smrtnih slučajeva. Dok su cijepljeni činili 61% svih slučajeva, 66% svih hospitalizacija i 81% svih smrtnih slučajeva.

Covid-19 hospitalizacije i smrti

Od 30. kolovoza do 21. studenoga Engleska je zabilježila ukupno 9592 smrtna slučaja. Od toga je samo 1882 bilo među necijepljenom populacijom, dok je šokantnih 7710 bilo među cijepljenom populacijom, pri čemu se gotovo 3000 smrtnih slučajeva dogodilo u samo posljednja četiri tjedna.

Pitamo se kakva je uopće smisao cijepiti se? Britanski izvor ističe kako Engleska ima samo 47% potpuno cijepljenog stanovništva, a među umrlim su većina baš cijepljeni iako je službeno priopćeno da cjepivo smanjuje rizik od smrti za čak 95%?!

Kako prenosi engleski dailyexpose predviđa se da će broj smrtnih slučajeva brzo porasti na ukupno oko 34.000 među potpuno cijepljenima, što je povećanje od 26.574. Dok se očekuje da će predviđeni broj smrtnih slučajeva među necijepljenima porasti na samo 4.500, što je povećanje od 2.618. Dakle 10 puta manje.

Stopa hospitalizacije među potpuno cijepljenom populacijom u posljednja tri mjeseca bila 130% viša od stope hospitalizacije među necijepljenom populacijom.

Prilično je zabrinjavajuća činjenica da je broj oboljelih, hospitaliziranih i umrlih mnogo veći među cijepljenom populacijom, sigurno bismo trebali vidjeti suprotno ako cjepiva protiv Covid-19 smanjuju rizik od hospitalizacije i smrti?

No, nažalost, brojke ne sugeriraju samo da su cjepiva neučinkovita, ona zapravo sugeriraju da je statistika na strani cijepljenih poražavajuća.

Čak 81% od svih smrtnih slučajeva od Covid-19 u Engleskoj čini potpuno cijepljena populacija. Izvor: dailyexpose.uk

Učinkovitost cjepiva od +95% protiv smrti od Covid-19 značila bi da necijepljena populacija ima 95% veće šanse da umre ako je zaražena Covid-19 od cijepljene.

Učinkovitost cjepiva od 0% značila bi da su cjepiva neučinkovita i da cijepljeni i necijepljeni imaju jednake šanse umrijeti ako su zaraženi Covid-19.

Ali učinkovitost cjepiva od -95% značila bi da cjepiva zapravo pogoršavaju stanje kod cijepljenih. Cjepiva im desetkuju imunološki sustav i na taj način čine ih višestruko ranjivijim u odnosu na necijepljene koji puno bolje stoje s prirodnim imunitetom.

Istraživanja u Engleskoj pokazuju da je kod potpuno cijepljenih osoba 67% veća vjerojatnoća da će biti hospitalizirani u slučaju zaraze s SARS-Cov-2 virusom. Prema tome cjepiva protiv Covid-19 imaju prosječnu učinkovitost od -67% protiv hospitalizacije.

Prema izvješćima UKHSA broj umrlih u engleskoj daleko je veći kod cijepljene populacije nego kod necijepljenih

Ali brojka koja najviše zabrinjava je zapravo ona koja pokazuje da je kod potpuno cijepljenih 294% veća vjerojatnost da će umrijeti od Covid-19 ako su zaraženi. Što znači da cjepiva protiv Covid-19 imaju prosječnu učinkovitost cjepiva od -294% protiv smrti.

Zašto?

Razlog zašto potpuno cijepljeni imaju znatno više problema od necijepljenih, a predviđa se da će ti problemi biti još veći, mogao bi imati veze s činjenicom da podaci sugeriraju da cjepiva Covid-19 desetkuju imunološki sustav cijepljenih.

Stope slučajeva na 100.000 stanovnika sadržane u izvješćima UKHSA o nadzoru cjepiva pokazuju da potpuno cijepljeni u dobi između 30 – 79 godina imaju mnogo veću stopu oboljenja od necijepljene populacije, a stvari se progresivno pogoršavaju iz mjeseca u mjesec.

To znači da se pokazalo da cjepiva protiv Covid-19 imaju negativnu učinkovitost, a to nažalost sugerira da desetkuju imunološki sustav potpuno cijepljene populacije. Portal dailyexpose, čak navodi da posjeduju dodatne dokaze o dokumentima koje vlada skriva u svojim službenim izvješćima.

Prema pisanju dailyexposea cjepiva Covid-19 ometaju sposobnost imunološkog sustava da proizvodi antitijela protiv drugih sojeva virusa SARS-CoV-2.

Stoga, ako se u budućnosti dogode bilo kakve mutacije šiljka proteina navodnog virusa SARS-CoV-2, cijepljeni će biti daleko ranjiviji i vjerojatno nezaštićeniji zbog svoje nemogućnosti proizvodnje N protutijela, čak i ako su već bili zaraženi i oporavljeni od Covida-19.

Dok bi necijepljeni imali mnogo bolji imunitet na bilo kakve mutacije zbog svoje sposobnosti da proizvode i S i N antitijela nakon infekcije.

Što znamo?

Nova “najgora ikada” varijanta zove se B.1.1.529 i navodno ima svojstvo jakog mutiranja.

Profesor Tulio de Oliveira, direktor Centra za odgovor na epidemiju i inovacije u Južnoj Africi, rekao je da postoji “neobična konstelacija mutacija” i da je “vrlo drugačija” od drugih varijanti koje su do sada kružile.

“Ova varijanta nas je iznenadila, ima veliki skok u evoluciji. Ima mnogo više mutacija nego što smo očekivali”, rekao je.

Na tiskovnoj konferenciji profesor de Oliveira rekao je da je bilo ukupno 50 mutacija i više od 30 na proteinu šiljka

Dakle, sa 80% smrtnih slučajeva, 65% hospitalizacija i 54% slučajeva među djelomično i potpuno cijepljenom populacijom Engleska doživljava ‘pandemiju potpuno cijepljenih’. Cijepljeni nemaju mogućnost da proizvede N antitijelo zbog cjepiva koje ciljaju samo na spike protein. Necijepljena populacija nema apsolutno razloga za brigu, ali cijepljena populacija se ima čega bojati u pogledu nove “najgore ikad” varijante Covid-19.

herceg-bosna.com/dailyexpose.uk

5 3 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x