Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

Hrvatska još nije raskrstila sa zločinačkom komunističkom ideologijom

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”

Tko kontrolira prošlost kontrolira sadašnjost,
tko kontrolira sadašnjost kontrolira budućnost.

” link=”” color=”” class=”” size=””][/perfectpullquote]

Iako je potez gradonačelnika Vukovara Ivana Penave koji je sa svim gradskim vijećnicima HDZ-a izašao iz stožerne hrvatske političke stranke vremenski povezan za početak predizbornue kampanje, on ima mnogo veći nacionalni politički i moralni značaj. PBudući da Vukovar prije svega predstavlja najveći simbol borbe hrvatskoga naroda za vlastitu državu i oslobođenje od dugogodišnjeg ropstva pod zločinačkim jugokomunističkim režimom, postupak vukovarskog gradonačelnika treba promatrati u širem kontekstu politike koju su u ovih 30 godina hrvatske državnosti provodile vladajuće garniture, a posebice ova posljednja pod briselskim gubernatorom Andrejom Plenkovićem, poslanom s misijom da promijeni Hrvatsku.

Kao prvi razlog izlaska iz Hrvatske demokratske zajednice Ivan Penava je naveo neprocesuiranje ratnih zločina izvršenih nad stanovništvom Vukovara. “Za jedan razoren grad nitko nije odgovarao”, naglasio je vukovarski gradonačelnik i u jednoj drugoj izjavi ukazao na generalštab tzv. Jugoslavenske narodne armije koja je uz lokalne četnike pod zločinačkom crvenom zvijezdom izvršla agresiju na Hrvatsku. To je međunarodno-pravno potvrdila presuda Međunarodnog suda pravde u Haagu u tužbi za genocid protiv države Srbije kao pravne sljednice jugokomunističke federacije.

Treba podsjetiti, a što se često ispušta iz vida, da ta jugofederacija sa zvijezdom kao zločinačkim simbolom 1948. godine nije glasovala za Opću deklaraciju o pravima čovjeka. Dakle od samog njezinog osnutka nakon Drugog svjetskog rata u kojemu je hrvatski narod platio visoku cijenu, ta je država bila utemeljena na zločinačkoj komunističkoj ideologiji koja je kao svjetski pokret u prošlom stoljeću u cijelome svijetu poubijala na stotine milijuna ljudi. Za razliku od nacizma i fašizma koji su pobijeđeni u Drugom svjetskom ratu ta je ideologija još uvijek aktivna u najmnogoljudnijoj zemlji na svijetu.

Nažalost s tom ideologijom hrvatska politika, dakle ne narod, još uvijek nije potpuno raskrstila, a najbolji primjer za to je izostanak Hrvatske iz zajedničke izjave o osudi komunizma u povodu obljetnice završetka Drugog svjetskog rata koju su uz Sjedinjene Američke Države, potpisale i bivše europske zemlje pod kontrolom boljševičkog Sovjetskog Saveza. Kao što se u Hrvatskoj takoreći na dnevnoj bazi otkrivaju zločini komunista, tako se i u drugim zemljama gdje je vladala ta zločinačka ideologija otkrivaju pojedinačni monstruozni zločini. Takav je slučaj nesretne Friede Paulitsch u Koruškoj koju su, po svjedočenju jednog sudionika iskazanom ispovjedniku na samrti na zvjerski način likvidirali slovenski partizani (usput rečeno i Slovenija nije potpisala spomenutu izjavu), a nakon što su je masovno silovali od njezinog raskomadanog tijela napravili gulaš. Tragična sudbina te djevojke podsjeća na isto tako tragičnu sudbinu poznatog hrvatskog humanitarca dr. Ivana Šretera u čije brutalno ubojstvo, što su ga počinili četnici zadojeni zločinačkim komunizmom, je umiješan važan koalicijski partner Plenkovićeve HDZ-ove vlade i vođa velikosrpske pete kolone u Hrvatskoj Milorad Pupovac.

Izvor: projektvelebit.com

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x