Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

Hasanbegović predviđa tri scenarija nakon izbora, Plenković ni u jednom nije premijer

Pričao je o tome što misli zašto bi narod trebao Miroslavu Škori na ovim izborima reći ‘da’, a na predsjedničkim je već rekao ‘ne’. Rekao je i svoje mišljenje o izborima i eventualnoj suradnji s HDZ-om. Otkrio je misli li je li ovo okupljanje na Markovom trgu demonstracija moći.

“To je bile demonstracija snage, ona je začeta na predsjedničkim izborima i siguran sam da će se sada pretočiti u mandate na parlamentarnim izborima”, kazao je Hasanbegović.

Kazao je i što misli tko će biti pobjednik izbora.

“Dakle, moramo govoriti, dosjetkom najvažnija anketa su izbori o sastavu buduće hrvatske vlade odlučit će hrvatski narod na izborima. Ono što sam siguran je da će koalicija okupljena oko Domovinskog pokreta biti okosnica buduće hrvatske vlade”, rekao je.

Otkrio je i zašto bi narod sada Škori trebao reći ‘da’.

“Narod će odlučiti. U krajnjoj liniji ne radi se o populističkoj dosjetci već parafrazi prvog članka Ustava da vlast proizlazi iz naroda koji je predstavljen putem svojih autentičnih predstavnika u Hrvatskom saboru i tako će i biti”, objasnio je.

“Ovo je prva, nacionalna i stožerna politička opcija”

“Ovdje je stvar vrlo jasna, nismo ovdje zbog politikanstva, ova opcija nije prosvjedna, nije ni treća ni druga opcija. Ovdje je riječ o stožernoj, prvoj, nacionalnoj, političkoj opciji i ono što sam siguran scenarij iz 2015. na 2016. kada smo mjesecima iščekivali hoće li biti ovo ili ono, dvopartitna, tripartitna ili bilo koja druga kombinacija se nakon ovih izbora neće ponoviti.

To znači da postoje samo tri scenarija: scenarij u kojem će Domovinski pokret biti okosnica buduće hrvatske vlade scenarij B je da se izvanbračna zajednica HDZ-a i SDP-a konačno legalizira u obliku velike koalicije u kojoj Plenković može eventualno biti državni tajnik središnjeg ureda za šport, ali svakako ne predsjednik Vlade i treći scenarij su novi izbori”, objasnio je.

Kazao je kako se ne bave gatanjima.

“O bilo kakvim uvjetima, ne bavimo se gatanjima već kao odgovorni ljudi čekamo rezultate izbora. O sastavu buduće hrvatske vlade odlučit će hrvatski Sabor, ali je sigurno da koalicija oko Domovinskog pokreta neće biti dio bilo koje većine u kojoj će arbitrirati i kadrovirati primjerice gospoda Furio Radin i Milorad Pupovac kojeg je Plenković označio najdugovječnijim hrvatskim političarom koji konzistentno zastupa interese srpske zajednice što se donekle mogu složiti, ali na način da hrvatska politička elita igra ulogu korisnih idiota”, rekao je.

Zašto novinari nisu smjeli postavljati pitanja?

Objasnio je i zašto novinarima danas na Markovom trgu nije bilo dozvoljeno postavljati pitanja. Komentirao je i Škorinu prozivku medijima

“Mi smo u kampanji, ovo je bilo prigodno okupljanje oko predstavljanja i predaje lista i zapravo svaki dan svi uključeni na listama su dostupni medijima. To je bilo naravno da je demokratski aluzija, kao što mediji imaju pravo prozivati političare, političari imaju pravo ocjenjivati rad pojedinih medija. Dakle, ovdje nije bilo riječ o medijima kao takvima već o nekoliko konkretnih medijskih paraobavještajnih punktova koji poslije njih mjesecima vode neku vrstu kvazispecijalnog rata, osobno protiv Škore i protiv platforme”, kazao je.

“Surađivat će se s onima koji će osvojiti mandate. Na prošlost se ne osvrćem, okrenut sam budućnosti”, kazao je o suradnji s Brunom Esih.

Dotakao se i situacije sa sramotnim transparentom na Kustošiji.

“Dakle, naravno da se dvojica, trojica starijih punoljetnika ne mogu sada drakonski kažnjavati. Ovdje nama trebaju neke vrste pedagoških mjera. Radi se o gnjusobama, ne vidim elemente protusrpstva. Vidio bih elemente pedofilije. Kućnim odgojem, ali i činjenicom da zapravo se stvari trebaju nazivati pravim imenom. Ne može nekoliko izoliranih koji nisu primjer društvenog ozračja, stvarati se moralna panika. Koliko ja znam, takve gnjusobe su izolirani incidenti.

S druge strane imamo Pupovca koji je jasno rekao kao istražitelj i sudac da on zna tko su inspiratori tih događaja. Locirao ih je u političke krugove i neka kažu tko su, moglo bi se reći i da je on”, zaključio je Hasanbegović.

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x