Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

Firefox Send – servis za besplatno zaštićeno slanje datoteka

Iako se posljednjih mjeseci rijetko spominje, Firefox je i dalje jedan o najboljih i najpopularnijih web browsera na svijetu – a njegovi vjerni korisnici i dalje uživaju u blagodatima koje ovaj web browser nudi.

No, kako je Mozilla uvijek bila kompanija koja želi nuditi nešto više i bolje te biti jedan korak ispred ostalih, ovog su puta odlučili napraviti jedan iznimno zanimljiv servis koji će se mnogim korisnicima itekako dopasti.

Naime, Mozilla je pokrenula novi super servis za razmjenu datoteka zahvaljujući kojem će korisnici moći bezbrižno slati fotografije, dokumente pa čak i video materijale koji ne premašuju veličinu od 2.5 GB. Servis je nazvan Firefox Send, a posebnost servisa svakako je visoka sigurnost zaštite podataka gdje korisnici automatski dobivaju end-to-end enkripciju podataka, ali sve to još dodatno mogu zaštiti postavljanjem lozinke.

Da biste koristili ovaj servis čak se ni ne morate registrirati jer Firefox Send vam omogućava da šaljete datoteke veličine do 1GB memorije u potpunosti slobodno bez registracije. Drugi način slanja zapravo je onaj s registracijom, gdje na raspolaganje dobivate još 1.5 GB prostora. Konkretno, to znači da sveukupno možete slati datoteke veličine 2.5 GB.

Svakako jedna od interesantnijih činjenica jest i to da se ovaj servis može koristiti u svim web preglednicima koji se nalaze na tržištu (barem onima najpopularnijima). Dakle, nije nužno transfer raditi iz Firefox browsera. Sve što vam treba kod slanja jest povlačenje datoteke drog-and-drop metodom u za to predviđeno polje i ona će se postaviti online.

Korisnici na raspolaganju imaju i neke napredne funkcije kod postavljanja datoteke online – a izdvojit ćemo činjenicu da mogu odrediti datum i vrijeme nakon kojeg više neće biti moguće preuzeti datoteku. Također, moguće je definirati maksimalni broj preuzimanja datoteke, nakon čega ona postaje nevažeća. Moramo priznati kako je ovo vrlo zanimljiv pokušaj Mozille da privuče nove korisnike svojem poslovanju. Vrijeme je da nove usluge izađu pred korisnike, a prema za sada viđenom Mozilla je napravila kvalitetan potez.

Izvor: pcchip.hr

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x