Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

Dragan Čović o blokadi: ‘Kada Bevanda nešto predloži, bošnjačka strana to odbije!’

Navodi da je sve dogovoreno i usvojeno kada je riječ o sredstvima MMF, što je naposljetku i javnosti obznanjeno, prenosi Klix.

“Nema nijedan političar da kaže da se to treba podijeliti ovako ili onako. Sve je dogovoreno. Tačno je definisano šta će dobiti FBiH, šta RS… Postoje jasne procedure šta ko mora uraditi. Jedino nemamo odluku Vijeća ministara. Tu nema nikakve politike. To je posao koji se mora završiti. Sve je ostalo nadmudrivanje”, rekao je Čović.

Dodao je kako danas ima sastanak sa Fahrudinom Radončićem, Miloradom Dodikom, Bakirom Izetbegovićem i ambasadorima Evropske unije i Sjedinjenih Država.

“Prije ovoga sam imao razgovora sa Bakirom Izetbegovićem. Razgovora ima puno. Teme su bile nepostojanje parlamentarne većine i prozivanja različita. Parlamentarna većina ne postoji bez obzira na to o kome se radi. To dokazuju i sjednice Zastupničkog doma”, istakao je Čović.

Požalio se jer, kako kaže, krši se zakon i mimo procedura se imenuju i smjenjuju članovi Centralne izborne komisije.

“Moramo kazati da ne postoji parlamentarna većina. Klubovi postoje, sjednu i dogovore se, imaju zajednički sadržatelj, zajednički stav. Daleko smo od toga. Što više pričamo o tome više se udaljavamo”, rekao je predsjednik HDZ-a.

Upitan kako će se provesti izbori, istakao je da se ne bi zanosio promišljanjem.

“Moramo naći ambijent kako organizirati izbore u sada prihvatljivim zakonskim okvirima. Možda će to biti spajanje općih i lokalnih izbora”, zaključio je Čović.

Podsjećamo, blokiranje sredstava MMF-a ne odgovara ni Miloradu Dodiku koji je ostao bez prijeko potrebnog novca.

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x