Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

DODIK ZA HRVATSKI ENTITET: ‘BiH treba biti savez Republike Srpske, Herceg-Bosne i Bosne!’

Dodik kaže da je BiH u stagnaciji i raspadanju i da to nitko ne može spriječiti jer ona nije nastala kao interes naroda nego kao igra i pokušaj pravljenja države.

U intervjuu za politički magazin Pečat, on je rekao da BiH ne treba postojati kao država jer je izmišljena kao dio napora određenih grupa u tadašnjoj američkoj administraciji.

“BiH, ovakva kakva jest, i danas dokazuje da nije trebala postojati jer bi razvoj zasebnih zajednica i država – Republike Srpske, Herceg Bosne i Bosne, bio uspješniji te bismo imali daleko više napretka”, smatra Dodik.

Dodik naglašava da je za to ‘da svi konačno uvide da BiH ne može funkcionirati bez temeljnoga dogovora, kao i to da je ovakvo stanje neodrživo.’

“Danas se treba omogućiti Hrvatima da imaju svoj entitet. Republika Srpska treba slobodno odlučivati o svom statusu, a Bošnjaci bi se mogli organizirati u dijelu koji kontroliraju i to nazvati ‘Bosnom’, te se koncentrirati na pomoć muslimanskih zemalja. Tako bismo bili daleko uspješniji”, naglasio je Dodik, a prenosi RTRS.

Dodik kaže i da predsjednik SDA Bakir Izetbegović, neprestanim negiranjem ustavne strukture i nastojanjem u uništavanju Republike Srpske, vodi BiH u propast.

Ističe da Izetbegovićeva izjava ‘da će održavati status quo jer ne želi SNSD u Vijeću ministara dok ne shvate da, kako kaže, entiteti ne mogu zapovijedati državom’, predstavlja negiranje entiteta i realnog političkog dogovora.

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x