Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

Dodik Schmidta nazvao “smradom”, Murphyja “kretenom”

Izjave nakon ročišta Dodiku i Lukiću

Nakon što je u Sudu BiH završeno ročište predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, on je dao izjavu novinarima. Ponovio je da je riječ o političkom procesu.

– Nepostojeći stranac nameće neke odluke i mijenja zakone, što je udar na Bosnu i Hercegovinu, njen suverenitet i to govori o slabostima sustava. Što se tiče pretresa, nije ni počela rasprava, jer je moja obrana uložila zahtjev da se suđenje premjesti u Banja Luku. Sud je donio odluku da ne prihvata naš zahtjev, ali imamo rok od tri dana da se žalimo. Zato nije moglo početi ročište, jer bi to značilo da se prejudicira žalbeno postupanje – kazao je Dodik.

Istaknuo je da je sudac Mirsad Strika bio korektan i da je uvažio činjenice, koje su nesporne.

– Što se tiče ostalog procesa, taj smrad Christian Schmidt i jedan kreten koji se zove Michael Murphy smišljaju kako da zagorčaju život BiH i mislim da to rade najbolje. Oni sjede u nepostojećem PIC-u i nešto raspravljaju. U RS nitko to ne koristi niti čita komunike, a ako koristi, onda koristi za WC i ni za što drugo – kazao je.

Kazao je da oni najviše skrnave BiH.

– Dolazak ovdje ne znači priznanje ovakvog neustavnog Suda i procesa i kolonijalnog ponašanja Schmidta i Murphyja. Ako nas budu gonili, istjerat će nas iz BiH. Tražimo da se vratimo na Ustav BiH i da se on poštuje i kada se to poštuje, mi ćemo to poštovati – naglasio je Dodik. | HMS

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x