Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

DOBROSLAV PARAGA: “Notorna je laž da se HOS borio za obnovu NDH”!

Poštovani gl. Uredniče i redakcijo Slobodne Bosne,

Upozoren na grube i neutemeljene difamacije Drage Pilsela u Vašem online izdanju od 25. 04. 2020., dostavljam vam u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti od klevete Federacije BIH ovaj ispravak neistinitih informacija objavljenih u vašem cijenjenom glasilu. 

ZORAN MILANOVIĆ I DRAGO PILSEL ISTOMIŠLJENICI MILORADA DODIKA  ARHI-NEPRIJATELJA OPSTANKA CJELOVITE I JEDINSTVENE BOSNE I HERCEGOVINE

Novinar Drago Pilsel  povodom izjava Zorana Milanovića, predsjednika RH  da spomen obilježje jedanaestorici poginulih dragovoljaca HOS-a u Novskoj treba maknuti i negdje baciti, u «Slobodnoj Bosni» 25. travnja 2020. pod naslovom «Predsjednik Milanović zavrnuo ruku Plenkoviću:ustaški zombiji kreću u napad»  iznosi čudovišno stajalište da  pozdrav “Za dom – spremni” treba jednom za svagda prognati iz javnoga prostora u Hrvatskoj i u BiH, da ga jednoznačno i bez ikakvih “ali” treba zakonom zabraniti, a njegovu upotrebu sankcionirati.

Pilselu se  priviđa nekakva ustaška guja kao svojedobno bivšem predsjedniku RH Ivi Josipoviću kojeg nakon tih košmarnih priviđenja  nije bilo sram zasvirati  klavir kod Milorada Dodika u Banja Luci, vjerojatno na radost žrtava velikosrpskih logora , geenocida i osvajanja 1991-1995.

Za svoje napade usmjerene prema hrvatskim braniteljima dragovoljcima HOS-a, Zoran Milanović potpuno razumljivo sada dobiva pohvale i aplauze od  Milorada Dodika  koji je 26. travnja u Donjoj Gradini zahvalio  predsjedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću jer je pozvao na uklanjanje ploče iz Novske s pozdravom «Za dom spremni» dodajući da je na taj način moguće surađivati.

Pilsel u svojem tekstu objavljenomm u Slobodnoj Bosni ponavlja klevete Milanovića da “Onaj tko se borio pod pozdravom ‘Za dom spremni’ nije se borio za hrvatsku državu, odnosno, nije se borio samo za hrvatsku državu, nego i za restauraciju države iz 1941. godine. To je potpuno jasno”.

Nasuprot klevetama ovog dvojca, u obrazloženju pravomoćne presude Vojnog suda u Zagrebu K-500/93 od 04. studenog 1993., potvrđene rješenjem Vrhovnog suda RH, temeljem koje sam kao glavni optuženi utemeljitelj, glavni zapovjednik i jedan od organizatora HOS-a oslobođen svih neistinitih i neosnovanih optužbi za stvaranje paravojnih postrojbi HOS-a radi rušenja ustavnog poretka RH i restauraciju NDH, Vojni sud u Zagrebu je utvrdio “…da su se svi dragovoljci HOS-a okupili oko Hrvatske stranke prava kojoj je prvooptuženik bio predsjednik, isključivo sa ciljem obrane Republike Hrvatske i djelovali su u suradnji sa institucijama sistema, kao i da je cilj njihovog nastanka i postojanja bio upravo obrana Republike Hrvatske od nastupjele agresije…”

Zoran Milanovića u svojstvu predsjednika države  protivno ustavnom i pravnom poretku RH, osporava pravomoćne presude Vojnog i Vrhovnog suda Republike Hrvatske kada neistinito tvrdi da su se postrojbe HOS- borile  i za restauraciju države iz 1941. godine, a Pilsel širi te i takve klevete po inozemstvu, u medijima Bosne i Hercegovine i pri tom ponavojaju da je predsjednik Tuđman  samo vrebao trenutak kada da paravojne formacije HOS-a pod svaku cijenu pripoji HV-u u čemu je uspio 1992.

Međutim, Milanović i Pilsel zaboravljaju da je nakon 1992. godine uslijedila 1993. godina kada je Tuđman izgubio kazneni proces koji je pokrenuo pred Vojnim i Vrhovnim sudom Republike Hrvatske  radi zabrane HOS-a, pa  su sve njihove klevete o paravojnosti HOS-a i protuustavnom djelovanju već unazad 27 godina sudski opovrgnute kao neistinite i nedokazane.

Postrojbe dragovoljaca HOS-a priznate su Zakonom o pravima hrvatskih branitelja 2003. godine kao legalni dio hrvatske vojske i obrane, a Udrugu bojovnika HOS-a sa žigom i zastavom na kojoj je upisano geslo «Za dom spremni» registrirala je 2000. godine, dakle prije punih 20 godina, vlada premijera Ivice Račana koji je upravo Zorana Milanovića predložio 2007.g. za nasljednika na mjestu predsjednika SDP-a Hrvatske.

Pilsel u svojem neznanju i optuživanju tvrdi da  od prve polovine 1992. godine HOS ne postoji,  premda su postrojbe  HOS-a bile cijelo vrijeme rata legalne postrojbe u sklopu Armije BIH a Deveta bojna HOS-a sudjelovala je u svim vojnim akcijama od 1991-1995. na području Republike Hrvatske.

General HOS-a i Armije BIH Blaž Kraljević ubijen je od hrvatskih izdajnika i agresora na BIH i nije, kao što mu kukavički i podlo podmeće Pilsel, namjeravao progutati BIH jer se HOS u BIH vojno borio i zalagao za opstanak međunarodno priznate i cjelovite države BIH za kakvu se muslimanski i hrvatski narod opredjelio  referendumom od 29. veljače – 01. ožujka 1992.  što je donekle potvrdio i  Washingtonski sporazum od 18. ožujka 1994. godine.

Dakle, HOS sa generalom Kraljevićem nije se zalagao za BIH bez Srba, već se je većinski dio srpskog stanovništva u BIH sam isključio iz BIH odbacujući je proglašenjem Karadžićeve Republike Srpske.

Dobroslav Paraga,  utemeljitelj i predsjednik HSP-a 1990.g., glavni zapovjednik i organizator HOS-a 1991-1995.g.

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x