Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

Damir Nikšić: Bošnjaci, posve protivustavno, smijeniše Hrvaticu sa pozicije predsjedavajuće Skupštine KS!

Brojne su reakcije, oprečne i žustre, na društvenim mrežama nakon najnovije bure u Skupštini Kantona Sarajevo, te smjene predsjedavajuće Danijele Krištić i ekspresnog imenovanja na tu poziciju Mirze Čelika od strane nove skupštinske većine.

Komentar o današnjem događaju i trenutnoj atmosferi koja vlada u Skupštini KS dao je i nezavisni zastupnik Damir Nikšić, koji je na svom FB profilu napisao: Bošnjaci su danas prostom većinom, ne poštujući procedure i posve protuustavno smijenili Hrvaticu sa pozicije predsjedavajuće Skupštine KS!

Važno je znati da o poziciji predsjedavajuće Skupštine ne odlučuje ni prosta, ni bošnjačka većina, a kamoli Klub Bošnjaka SKS, već samo, isključivo, i jedino četiri ravnopravna člana rukovodstva skupštine.

Skupštinska većina je danas silom i neustavno, ne poštujući procedure, smijenila Danijelu Krištić i postavila Mirzu Čelika.

To se nije smjelo desiti! Ovaj dan će po tome ući u istoriju. Pored Crnog petka 13. imamo i Crnu Subotu u KS (black sabbath).

Takvu odluku mogu i moraju donijeti samo četiri člana rukovodstva Skupštine, četiri kandidata iz klubova Bošnjaka, Srba, Hrvata i Ostalih. Problem je u tome što, pored Kolegija Skupštine, ova Bošnjačka većina nema nikog u Klubu Hrvata i Ostalih, tako da možda iz tog razloga Danijela i Vibor nisu uopšte bili konsultovani u vezi promjene predsjedavajućeg, što je još jedna od kardinalnih grešaka i protuustavnih poteza ove većine.

Pošto još uvijek nije Ustavom propisana povreda nacionalnog interesa Ostalih, ostaje povreda vitalnog nacionalnog interesa i majorizacija Hrvata.

Šta li Željko Komšić misli o tome?

(Možda bi to isto trebalo pitati i njegovog koalicionog partnera, uvaženog kolegu zastupnika i prekaljenog novinara iz Kluba Bošnjaka – Zvonka Marića.) – piše Damir Nikšić.

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x