Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

ČAMPARA: SDA ne može blokirati formiranje nove vlasti HDZ-a i Osmorke

– U Domu naroda FBiH ima 80 zastupnika, većina je 41 zastupnik. Sama Osmorka ima 32 delegata, a HDZ petnaest ili šesnaest. Ako ne budemo imali jedanaest zastupnika, nećemo moći predložiti kandidata za podpredsjednika Federacije BiH iz reda Bošnjaka. Predložit će ga SDA. I što će se dogoditi. To će potvrditi oba doma Federalnog parlamenta u kojima imamo većinu. Predsjednik i potpredsjednici Federacije daju mandat za sastav vlade kandidatu kojeg predloži većina. Hajde neka se usudi taj SDA-ov potpredsjednik FBiH da ne da suglasnost onom tko ima većinu, neka probaju blokirati nešto; volio bih vidjeti te macane. Oni koji se odluče na blokadu institucija snosit će sankcije – rekao je Čampara.

30 godina u politici

Mišljenja je da će takve osobe kazniti visoki predstavnik i međunarodna zajednica.

-Jedna kuglica da odredi sudbinu?! To su priče za malu djecu, botove, mase, onaj tko ima većinu u Domu naroda i Zastupničkom domu – taj ima vlast. SDA nema šansu, nek se ne nadaju džaba.

Govorio je i o funkciji direktora OSA-e.

– Direktor OSA-e treba biti netko tko ima legalnu diplomu, netko normalan, čestit čovjek, da štiti građane i institucije ove zemlje. Doći će sve na naplatu kad-tad. Od SDA su napravili obiteljsku stranku, mogao bi Bakira netko smijeniti. Ne može jedan čovjek trideset godina trajati u politici – to nije normalno. Osvojili smo federalnu vlast i smijenit ćemo direktoricu KCUS-a, odmah, pa nećemo je valjda ostaviti tu?, kategoričan je Čamara.

“Ne znaju što je zakon”

Rekao da je se nijedan sudac nije prijavio za funkciju predsjednika Suda osim Ranka Debevca.

– Ljudi su u strahu, ne smiju se javiti na natječaj da ih ne bi Osmica počeo pratiti, a botovi prozivati, jer Osmici odgovara samo da je Debevec predsjednik. Ljude prate, prisluškuju, prijete im, svatko tko se ogriješio, tko je pogriješio treba biti smijenjen. Ne znaju što je zakon, nisu ga nikad pročitali, onaj tko je krivotvorio diplome bit će otkriven. Sami između sebe otkrivaju, već su u sukobu svi koji su to radili – cinkare – zaključio je Čampara.

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x