Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

Ako Komšić oboli od koronavirusa najviše će naštetiti Hrvatima u BiH

Povratkom u BiH, sam Komšić je otkrio medijima kako se i on nalazi u samoizolaciji zbog sumnje na koronavirus.

Riječ je o čovjeku koji je tri puta biran u Predsjedništvo BiH dominantno bošnjačkim glasovima. Prvi put je otišao u to tijelo 2006. godine, tada ga je podržavao i dio bh. Hrvata koji je vjerovao u ideju dobrohotne ljevice i antinacionalističke priče, a Komšić je ulijevao neku nadu jer je izgledalo da će odustati od dominantnog nacionalnog narativa koji političari u BiH koriste još od rata.

Ubrzo su snovi većine raspršeni i Komšić je pokazao čiji je stvarni predstavnik u tijelima vlasti. Godine 2010. ponovno je uzurpirao poziciju koju je oteo četiri godine ranije, ovog puta uz dominantniji broj glasova Bošnjaka i uz mnogo manji broj glasova Hrvata koji su ga podržali 2006.

Nakon rastanka sa svojim političkim ocem Zlatkom Lagumdžijom, Komšić osniva i vlastitu stranku – Demokratsku frontu Željka Komšića. Na izborima 2014. ulazi u državni parlament gdje ruši još jedan neslavan rekord i u četiri godine postavlja ukupno nula pitanja, podnosi jednak broj zahtjeva i amandmana te isto toliko puta traži riječ. Da se razumijemo, tada nije mogao ući u Predsjedništvo jer je tu dužnost obnašao već dva mandata uzastopno.

Četiri godine mukotrpne šutnje u parlamentu potaknulo ga je da ponovno radi ono u čemu je najbolji – zauzima tuđu poziciju u Predsjedništvu. Pobijedio Komšić, opće oduševljenje izazvao među svojim glasačima, a onda se, godinu i nešto nakon izbora, sakrio pod skute Bakira Izetbegovića i SDA i pomogao mu u rušenju vlade Kantona Sarajevo čiji proračun ima nestvarne cifre… Tek što se ogadio svim biračima koji su ga birali, uspio je napraviti i najvažniji potez u cijeloj političkoj karijeri i sastati se s kanadskim premijerom.

Zamislite sada, čovjek ovakve biografije i ovakvih političkih preferencija, čovjek koji je na, doslovno, antihrvatskoj propagandi izgradio karijeru – oboli od koronavirusa i uđe u povijest kao prvi državnik kojemu se to dogodilo?

Za bh. Hrvate bi to bila iznimna šteta jer je Komšić zaslužio da ga povijest upamti kao uzurpatora tuđih pozicija i nekoga tko krade kolektivna prava jednog naroda koji je u svojoj državi, makar nominalno, ustavotvoran!

Koliko god to sad izgledalo nevažno s obzirom na to da je svima puna kapa priče o koronavirusu, onaj predsjednik ili premijer koji prvi ‘fasuje’ ozbiljnije od te bolesti će ući u udžbenike svjetske povijesti.

Komšić to naprosto nije zaslužio, njega povijest treba zapamtiti po svemu onom što je loše uradio državi BiH u koju se toliko samouvjereno kune okrećući narod kojem nominalno pripada protiv te iste države.

Izvor: HMS

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x