Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

HRVATSKA STRANKA BIH: Hrvatska, članica NATO-a i predsjedavajuća EU, šuti na prijetnje BiH, a ko šuti slaže se

Tako i ovih dana kada se zbog jedne odluke Ustavnog suda BiH proizvodi nova kriza i prijeti opstojnosti Bosni i Hercegovini, službena politika Hrvatske ponovo šuti.

Na nove prijetnje Bosni i Hercegovini, Hrvatska – kao potpisnica Mirovnog sporazuma u BiH kojim BiH garantira suverenost, teritorijalni integritet i političku neovisnost – šuti.

Dok veleposlanstva pet najutjecajnijih zemalja u BiH i članice NATO saveza reagiraju i osuđuju proizvođače nove bh. krize, veleposlanstvo Hrvatske, članice NATO saveza – šuti.

Ona šuti i kao članica Europske Unije, iako predstavništvo Unije u BiH s pravom ukazuje kako su odluke Ustavnog suda BiH konačne i obvezujuće i kako dovođenje u pitanje odluke Ustavnog suda znači narušavanje vladavine prava-temeljnog načela demokratskih društava.

Hrvatska šuti i kao predsjedavajuća Europske Unije i koja se, kao takva, navodno, zalaže za pridruživanje BiH toj asocijaciji.

Hrvatska šuti kao članica NATO-a, kao članica i predsjedavajuća EU i kao potpisnica Sporazuma kojim i sama garantira suverenost i cjelovitost BiH.

Dijeli li i Hrvatska iste vrijednosti kao što HDZ BiH dijeli sa proizvođačima nove be-ha krize? Šutnja to znači.

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x