Dekontaminacija uma
Portal o hrvatskom pitanju u BiH

BOJAN POŽAR EKSKLUZIVNO: Srpski tajkun Šolak, pranje novca, N1 i PROFITpartizani!

Bujica

BOJAN POŽAR EKSKLUZIVNO: Srpski tajkun Šolak na mjesto šefice slovenskog Ureda za sprečavanje pranja novca instalirao je svoju bivšu zaposlenicu, kako bi zaustavio istrage protiv sebe i svojih tvrtki i dobivao podatke protiv konkurencije?!

TKO JE HRVATSKA ANIKA VRABEC: Nikola Grmoja javno nastupa i glumi “borca protiv korupcije” – slično kao i Šolakova bivša zaposlenica iz Telemacha, a Mostovci su omiljeni gosti medija u vlasništvu kontroverznog srpskog tajkuna…

O ŠEFU UEFA-e: Aleksander Čeferin je u Sloveniji ljevičar, a vani “desničar”!

PROFIT-PARTIZAN JANKOVIĆ: Zašto u Ljubljani Ceca može, a Thompson ne?!

“Kod nas nije problem, ako gostuje Ceca, ona može pjevati usred Ljubljane, a Thomson ne smije,” izjavio je u Bujici Z1 televizije jedan od vodećih slovenskih istraživačkih novinara – Bojan Požar, koji za takvu situaciju izravno optužuje kontroverznog gradonačelnika Ljubljane – Zorana Jankovića: “Poznajem Jankovića od ranije, kada još nije bio u politici i razmišljao je samo o tome kako postati dobar trgovac… Njemu je politika, zapravo, tržišna niša. Shvatio je da s partizanstvom može doći do uspješnih poslova i on to radi. To su ti tzv. profit-partizani!”

Na pitanje tko u Ljubljani sluša Cecu i glasuje za Jankovića, Požar je odgovorio: – Druga, treća generacija onih koji su u vrijeme Jugoslavije doselili u Sloveniju iz Bosne i Hercegovine ili Srbije. Oni uglavnom glasaju za lijeve stranke, a u Ljubljani za Jankovića.

LJEVIČAR ČEFERIN – NOGOMETNI DUŽNOSNIK S POLITIČKIM AMBICIJAMA?!

Za jednog od najpoznatijih Slovenaca – predsjednika UEFA-e, Aleksandra Čeferina, Požar govori: – U Sloveniji Čeferin funkcionira kao ljevičar, a vani se druži s desničarima! Njihovi su mu glasovi važni zbog ponovnog izbora…

Inače, Čeferin se u slovenskim medijima neprestano pojavljuje s političkim izjavama, iako UEFA strogo zabranjuje politiku svojim dužnosnicima i ne želi miješanje politike s nogometom – nastavio je Požar o visokom nogometnom dužnosniku, uz napomenu: – Neko je vrijeme čak bio i ozbiljan kandidat za predsjednika Vlade.

POŽAR O ŠOLAKOVOM N1 MODELU: Način funkcioniranja u Sloveniji i Hrvatskoj je vrlo sličan!

Povod za gostovanje Bojana Požara u Bujici bila je aktualna ‘Afera Mreža’ i otkrića prema kojima se javnim novcem – osim jedne lokalne televizije iz Kutine, za račun frakcije HDZ-a kojoj je pripadao bivši ministar gospodarstva Davor Filipović, ali i Grmojina Mosta, korumpirali i televizije s nacionalnom koncesijom, poput Nove TV u vlasništvu srpskog tajkuna Dragana Šolaka.

Istraživački novinar iz Ljubljane opisao je model funkcioniranja slovenske N1, kojeg kontroverzni medijski mogul primjenjuje i u Hrvatskoj, gdje pored Nove TV ima i N1 televiziju.

Požar tvrdi da Šolak N1 u Sloveniji izdaje preko dvije tvrtke: – Jednu tvrtku ima u Sloveniji, gdje se prebacuje jedan dio novca za portal, a drugu tvrtku ima u Lihtenštajnu. Obje su tvrtke, na neki način i izdavači tog medija. Tako da je teško utvrditi, kako zapravo financijski stoji… Neki govore, da ima vrlo velike financijske gubitke i da je to neka vrsta Šolakove investicije, kako bi imao političku moć. Slovensko tržište je malo, svega dva milijuna ljudi, a on je napravio brojčano vrlo veliki portal i očito očekuje, da će kasnije moći ući u neke veće medijske poslove i da mu je to tek početna točka.

NIKOLA JE ANIKA, GRMOJA JE VRABEC?!

Urednik iznimno utjecajne i gledane emisije ‘Ura moči’ na slovenskoj Planet TV otkrio je hrvatskoj javnosti tko je po modelu medijsko-političkog djelovanja slovenski pandan Mostovom Nikoli Grmoji, šefu tzv. Antikorupcijskog vijeća: – Kod nas postoji Ured za sprečavanja pranja novca, koji ima veće ovlasti od Porezne uprave i policije. Taj je Ured istraživao Dragana Šolaka i njegove off-shore tvrtke, kao i osobe povezane s njegovim poslovima… Kada je na izborima pobijedio Robert Golob, sadašnji šef lijeve Slovenske vlade, već prvoga dana što se u Sloveniji još nikada nije dogodilo, smijenili su direktora Ureda i na njegovo mjesto doveli Aniku Vrabec Božić. Bila je toliko uplašena ući navečer u ured da je morala zamoliti ministra financija, svog poznanika – da bude njezina pratnja. Kasnije se ispostavilo da ta gospođa prije dolaska u Ured za sprečavanje pranja novca nije došla iz neke financijske tvrtke kako je javno govorila, već iz Šolakovog Telemacha! To je njegova glavna tvrtka u Sloveniji, a prva stvar koju je Anika Vrabec napravila kada se vratila u ulozi direktorice, ukinula je sve istrage protiv Dragana Šolaka! Kao da živimo na Divljem Zapadu!

“Kada je Golobova šefica Ureda za sprečavanje pranja novca ukinula istrage protiv svog dotadašnjeg poslodavca, odjednom su “slučajno” na N1 počeli dolaziti podaci protiv bivšeg direktora Ureda koji je istraživao Šolaka,” otkrio je Požar model vrlo sličan onome kakvog opisuje prepiska Nikole Grmoje i Marina Vlahovića u okviru Afere Mreža u Hrvatskoj, gdje su podaci “slučajno” odlazili baš Đurđi Klancir sa Šolakove N1 televizije: “Sve informacije iz tog Ureda dolazile su do Šolakovih medija ili medija koji su njemu naklonjeni! Već je postalo smiješno kako medij u Šolakovu vlasništvu dobiva sve podatke o konkurentima…

NAPADI NA NOVINARA ZBOG OTKRIĆA ŠOLAKOVIH RUSKIH VEZA!

Istražujući Šolaka, uvijek sam radio na temelju dokumenata – ističe Požar: – Dobio sam dokumentaciju kako je kupio slovenski Šport TV
2015. godine… Prvo je vodio službene pregovore preko Madia direkta, srpske tvrtke, koju ima zajedno s Đilasom da bi kasnije iznenada promijenio taktiku i kupio Šport TV preko porezne oaze Sejšela te na taj način izbjegao neke postupke koje bi inače morao provesti u Sloveniji da je kupovao transparentno… Kad sam objavio tu priču, potkrijepljenu dokumentima, bio sam iznenađen jer su me odmah u Dnevniku njegove N1 televizije u Srbiji napali vrijeđali pet minuta u nekom prilogu, bez da su me prethodno išta pitali o toj temi! Nisam se mogao braniti.

Druga Požarova priča koja je uzrujala srpskog tajkuna Šolaka odnosi se na njegove veze sa švicarskim odvjetnikom Konijem: – Kada je Zapad uveo embargo protiv Rusije, on je nastavio poslovati s Rusima. Dokumentirao sam da je taj odvjetnik iz Švicarske neka vrsta Šolakove veze s Rusima! Zbog toga sam ponovno bio izložen napadima i u Srbiji i u Sloveniji preko portala N1, jer Dragan Šolak u Sloveniji nema news televiziju, već Šport TV, taj portal i neka druga poduzeća.

Na optužbe da govori protiv Šolaka jer je blizak trostrukom slovenskom premijeru Janezu Janši, Požar odgovara: – Optužbe o bliskosti s Janšom pojavljuju se tijekom zadnje tri godine. Ranije su se pojavljivale optužbe da sam blizak Milanu Kučanu?! Svaki puta, kada nekome staneš na žulj nekim člankom, dobiješ optužbu da si blizak nekome iz politike.

SURADNJA “REVOLUCIONARA” IZ MLADINE SA SRBIJANSKIM MEDIJSKIM MOGULOM…

“Za moju diskvalifikaciju u Beogradu su koristili nekog novinara Mladine,” pojašnjava Bojan Požar napade jednog od najbogatijih tajkuna s prostora bivše Jugoslavije na njega osobno: “Tog čovjeka nisam uopće poznavao, kao ni on mene, a govorio je potpune gluposti! Ni u tom slučaju nisu mi dali mogućnost da i ja nešto kažem o optužbama na svoj račun. Javio se preko skypea iz Ljubljane, bio je u nekom džemperu i sve skupa izgledalo je vrlo smiješno!”

O listu koji je u vrijeme pada Berlinskog zida bio vrlo popularan u Sloveniji i šire, Bojan Požar govori da je posustao i u promijenio stranu: – Mladina je sada jedan od glavnih promotora jugonostalgije! Oni danas surađuju s ljudima o kojima su nekada vrlo kritički izvještavali. Mladina je napravila obrat od sto posto!

Slovenski istraživački novinar istaknuo je i povezanost srpskog tajkuna Dragana Šolaka s Mladinom: – Šolak je poznat kao tajkun i milijarder, veliki capitalist, a za potrebe moje diskvalifikacije koristi novinare Mladine, koji se i dalje smatraju “revolucionarima”…

LIJEVI NOVINARI U SLUŽBI BRUTALNIH KAPITALISTA!

“Iako su u Sloveniji svi mediji, osim državne televizije privatizirani i u rukama su tajkuna i milijunaša, ipak imaju radikalno lijevu uređivačku politiku,” ističe još jedan slovenski paradoks koji podsjeća na Hrvatsku Bojan Požar: “To je nešto što ne ide zajedno. Lijevi novinari u službi najvećih, brutalnih kapitalista! Isti koncept vrijedi i za Šolakovu N1!”

Požar je u Bujici ispričao i na koji je način srpski tajkun došao do slovenskog Telemacha: – Telemach je prošao kroz različite faze, mnogo je uloženo u njega, dok za relativno malo novca nije završio kod Šolaka. Zanimljivo je da je u prethodnim fazama među vlasnicima Telemacha bio i bivši slovenski ministar vanjskih poslova, Zoran Thaler, koji je kasnije bio europarlamentarac i morao odstupiti s dužnosti jer su ga britanski novinari uhvatili u koruptivnim poslovnim! Suvlasnici su bili iz njegove stranke LDS i Socijaldemokrata, a jedna od suvlasnica bila je I Violeta Bulc, europska povjerenica iz Slovenije u vrijeme lijeve Vlade Mira Cerara.

ŠOLAK POD ISTRAGOM ZBOG PRANJA NOVCA?!

Na pitanje voditelja zbog čega je konkretno Šolaka istraživao slovenski Ured za sprečavanje pranja novca, gost iz Ljubljane je odgovorio: – Predmet su bile sporne financijske transakcije, a radilo se o tome da se isti iznos vrtio kroz različite pozajmice po istim Šolakovim tvrtkama. Tvrtke su se zatvarale i otvarale i tu je bilo upleteno još osoba blisko povezanih s tim tajkunom.

“Iako se Šolaka često u medijima navodilo kao borca protiv diktatora Aleksandra Vučića, tijekom ove zadnje kampanje podržao ga je Zoran Janković, gradonačelnik Ljubljane koji je izrazita ljevica i blizak je Šolaku,” ističe Požar: “U medijima se Šolaka često predstavlja kao sponzora srbijanske opozicije i Vučićeva protivnika, to na neki način vjerojatno nije istina, jer Šolak slijedi svoje poslovne interese!”

DODIK NIJE NIKAKAV “DESNIČAR”: SLOVENSKI LJEVIČARI KOD NJEGA IMAJU TAJNE BANKOVNE RAČUNE?!

Govorio je i o vezi slovenske ljevice s notornim čelnikom tzv. Republike Srpske: – To je vrlo zanimljivo jer je Milorad Dodik bio povezan sa starim dijelovima slovenske ljevice i Milanom Kučanom te pokojnim šefom slovenske UDBA-e Janezom Zemljaričem, a sada je tu Zoran Janković, s kojim Dodik ima vrlo intenzivne poslovne odnose. U bankama u “Republici Srpskoj”, u koje Slovenija i Europska unija i naš Ured za sprječavanje pranja novca ne mogu ući, mnogo poznatih Slovenaca ima otvorene račune, koji su skriveni od slovenske Porezne uprave!

“Dodika po Balkanu predstavljaju kao nekog “desničara”, sa on istodobno ima izrazito razvijene poslovne i političke odnose s predstavnicima slovenske tvrde ljevice,” upozorio je na još jedan paradoks Bojan Požar.

GRADONAČELNIK LJUBLJANE – LJUBIMAC PUTINA?!

Prorusko usmjerenje je još jedna zajednička poveznica Milorada Dodika i slovenske ljevice te gradonačelnika Ljubljane – smatra Požar: – Službeno, slovenska tvrda ljevica nije proruska, a de facto je! Janković je svojedobno bio odlikovan od strane Putina, a kada je Putin napao Ukrajinu, bio je među onima, koji nisu htjeli vratiti odlikovanje!

Bojan Požar je u koautorstvu s Igorom Omerzom napisao biografiju Melanije Trump, supruge bivšeg američkog predsjednika, rođene Slovenke, što ga je proslavilo u svjetskim razmjerima. Upravo su kontroverze vezane uz Požarov bestseller njegov najveći argument protiv napada slovenske ljevice, koja ga optužuje da radi za desnicu i Janeza Janšu: – Slovenska tranzicijska ljevica kontrolira 80 posto medijskog prostora kod nas! Primjerice, oni stalno optužuju Orbana da je “diktator” na području medija, a upravo su ljevičari u Sloveniji veći medijski diktatori nego što je to Viktor Orban u Mađarskoj!

SLOVENSKA LIJEVA PREDSJEDNICA OPSTRUIRALA POŽAROV BESTSELLER O MELANIJI TRUMP?!

Zanimljivo je i to da je oca Melanije Trump, Viktora Knausa, u tužbama protiv Bojana Požara, zastupala aktualna predsjednica Slovenije: – Spor je trajao gotovo četiri godine, a Knausa je branila tadašnja odvjetnica Nataša Pirc Musar, koja je danas Predsjednica Republike! Pazite sada taj apsurd, ona je izrazita ljevičarka i žestoka kritičarka Donalda Trumpa, a osim što je zastupala njegovog svekra, angažirala ju je i Melanija Trump kako bi krenula u veliku akciju protiv pojedinih sugovornika s kojima sam razgovarao za potrebe pisanja biografije!

BUJCA

0 0 Ocjena/e
Ocjena članka
Pretplati se
Obavijesti me o
guest

0 Komentara
Uredne povratne informacije
View all comments
0
Zanima nas vaše mišljenje, komentirajte.x